Advies verkenner: scholen voorgezet onderwijs houden op huidige locatie

12 januari 2019
Advies verkenner: scholen voorgezet onderwijs houden op huidige locatie

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht worstelt al een aantal jaren met de huisvesting van de voortgezet onderwijs scholen. Zowel De Lage Waard met 2 vestigingen als De Willem de Zwijger College zijn dringend toe aan nieuwbouw of een flinke renovatie.

In 2016 wilde het toenmalige college van B&W aan de raad het voorstel indienen om een onderzoek naar een scholendorp (De Lage Waard en Willem de Zwijgercollege bij elkaar) in park Oostpolder of op de huidige locatie van het Willem De Zwijgercollege te gaan bouwen, maar hiervoor bleek onvoldoende draagvlak. Het voorstel werd niet eens in stemming gebracht.

Het overleg tussen de scholen belandde vervolgens in een impasse, maar het huidige college heeft dit vraagstuk weer opgepakt en een verkenner ingeschakeld om advies te geven.

Op donderdag 10 januari 2019 was het zover: een externe verkenner van het college kwam in de commissie presenteren hoe Gemeente Papendrecht in haar ogen verder zou moeten met de huisvesting van de voortgezet onderwijs scholen.

Haar advies was: ga nieuw bouwen voor de Willem de Zwijger College, ga nieuwbouwen voor de CSG De Lage Waard aan de locatie Burgemeester Keijzerweg en ga voor dezelfde school het gebouw aan de Vijzellaan renoveren.

Zowel de scholen als de gemeente kregen adviezen mee. Zo zou de gemeente zo snel mogelijk duidelijkheid moeten bieden door een principe-besluit te nemen. Verder is het advies om niet te gaan bouwen op een locatie, in tegenstelling tot eerdere plannen. En er zijn geen nieuwe locaties in beeld gekomen. De scholen zouden dus moeten blijven op hun huidige locatie. Omgekeerd zouden de scholen mee moeten betalen aan de huisvesting en bereid moeten zijn om hun gebouwen te delen met anderen.

In de commissie zijn veel vragen gesteld. Een volgende keer gaan de politieke partijen over dit onderwerp met elkaar in debat.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.