Gemeente Papendrecht koopt gebouw voormalig Sauna Papendrecht

12 september 2019
Gemeente Papendrecht koopt gebouw voormalig Sauna Papendrecht

PAPENDRECHT - Eind augustus heeft de gemeente Papendrecht het gebouw van de voormalige Sauna Papendrecht aan de Douwes Dekkerlaan gekocht. Sinds 1 november 2018 is de sauna gesloten en was de eigenaar van het gebouw op zoek naar een nieuwe exploitant. Dit was echter niet gelukt, waarop de eigenaar het pand dus heeft verkocht aan de gemeente.

Voor de gemeente Papendrecht is het een logische aankoop, aangezien er rond het gebouw inmiddels een aantal terreinen leeg zijn, die reeds eigendom zijn van de gemeente Papendrecht. Zoals het terrein waar voorheen sporthal de Laaght stond en het terrein waar voorheen OBS De Viermaster stond.

Wethouder Arno Janssen legt uit:"De gemeente wil geen projectontwikkelaar gaan spelen, maar in dit geval is het logisch en van belang dat de gemeente zelf de touwtjes in handen neemt. Want er bestaat een kans dat het totale terrein gebruikt gaat worden voor nieuwbouw van een van de Voortgezet Onderwijs scholen. Een andere mogelijkheid is dat het terrein gebruikt gaat worden voor woningbouw, want daar is in Papendrecht ook grote behoefte aan."

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.