VVD pleit voor tijdelijke versoepeling regels terrassen

12 mei 2020
VVD pleit voor tijdelijke versoepeling regels terrassen

PAPENDRECHT - Met de toenemende drukte op winkelcentrum de Meent blijkt maar weer dat de behoefte aan buiten zijn groeit. Met een tot nu toe prachtige lente en zomer in het verschiet wordt dit gevoel vanzelfsprekend versterkt.

Vanaf 1 juni mag de horeca starten met het openen van terrassen en mogen zij beperkt binnen open zijn. Er blijkt helaas voor hen nog een hoop onduidelijk en het wordt een hele uitdaging om binnen de beschikbare ruimte te voldoen aan alle eisen.

Mark van de Berg van restaurant de Ertepeller:” We hebben hier een prachtig uitgestrekte buitenruimte op een van de mooiste plekjes in Papendrecht, daar willen we heel graag gebruik van maken”.

“Laten we denken in mogelijkheden en niet in beperkingen” zegt horeca-ondernemer Björn van Dijl. “ We hebben echt meer ruimte nodig om aan alle regels te voldoen, geef ons die ruimte”.

Op donderdag 14 mei zal VVD Papendrecht een motie indienen die oproept om ruim baan te maken voor alle horeca-ondernemers in Papendrecht.

Sophia de Keizer fractievoorzitter VVD Papendrecht legt uit: "Horeca-ondernemers hebben onze steun nodig. Vanzelfsprekend met inachtneming van alle benodigde veiligheidsmaatregelen en in goed overleg met omwonenden.

Ruim 9 weken geleden is een horeca overleg aangekondigd, maar helaas heeft deze tot op heden nog niet plaatsgevonden. Logisch dat ondernemers snel willen handelen, de financiële gevolgen zijn groot, ondanks alle inventieve ideeën en aanpassingen die reeds gemaakt zijn.

Onze motie Ruim baan voor terrassen in Papendrecht focust niet alleen op het centrum, maar geldt voor heel Papendrecht.

Ook ontstond het idee voor een gedeeltelijk overdekte lokale Street Food Market. Deze plannen moeten nog uitgewerkt worden.

Geef ondernemers duidelijkheid en vrijheid om te ondernemen zodat onze inwoners veilig buitenshuis kunnen gaan genieten!” De terrasverordening gaat in op 1 juni en loopt  tot midden oktober, er is dus haast geboden", aldus Sophia de Keizer.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.