PAB stemt tegen presentiegeld voor niet gehouden vergaderingen

15 mei 2020
PAB stemt tegen presentiegeld voor niet gehouden vergaderingen

PAPENDRECHT - Op donderdag 14 mei werd er gestemd over een voorstel om duo-raadsleden voor 50% presentiegeld uit te betalen. Dit is presentiegeld voor niet gehouden vergaderingen. Die zijn namelijk niet doorgegaan vanwege de coronacrisis.

Na stemming bleek de meerderheid van de Papendrechtse gemeenteraad voor het voorstel te zijn.

Het PAB stemde als enige partij tegen.

Peter Stremler (PAB) geeft als reden aan: "Het PAB constateert dat het eerste financiële compensatievoorstel van de Papendrechtse raad gaat over de compensatie van het eigen inkomen van duo-raadsleden. Wij waarderen de inzet van duo-raadsleden, maar vinden het voorstel ongepast en hebben als enige partij unaniem tegen het voorstel gestemd."

De overige partijen konden het wel uitleggen. “Ook nu er geen vergaderingen zijn geweest, zijn ze actief geweest.” Bert Grimmius (GroenLinks): “Ik vind het ongepast dat het PAB dit voorstel ongepast vindt. Het is weliswaar zo dat ze niet vergaderd hebben, maar ik ben niet alleen raadslid. Ik moet het hebben van mijn duo-raadsleden. Hun werkzaamheden zijn gewoon doorgegaan.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.