Achtste boek in Engelstalige serie van Papendrechtse schrijfster Marja Verschoor-Meijers

12 mei 2020 door Hennie van der Zouw
Achtste boek in Engelstalige serie van Papendrechtse schrijfster Marja Verschoor-Meijers

PAPENDRECHT - Van de Papendrechtse schrijfster Marja Verschoor-Meijers kwam deze maand weer een nieuw boek uit, het achtste deel in een Engelstalige serie over de Tien Geboden in de 21e eeuw.

True Worshipers bevat een boodschap die wonderbaarlijk past bij de tijd waarin we nu leven.

In True Worshipers neemt Marja de lezer eerst duizenden jaren mee terug in de tijd en wel naar de belevenissen van het volk Israël rondom de berg Sinaï. Het Joodse volk ontving daar de wetten die hun leven als vrij volk structuur, veiligheid en zegen zouden brengen. Eén van die wetten was het verbod op afgodenverering, het aanbidden van en buigen voor andere goden dan God zelf.

In haar nieuwe boek linkt Marja het tweede gebod vervolgens aan de woorden van Jezus in Zijn gesprek met de Samaritaanse vrouw. Hij kondigde toen een tijdperk aan waarin de hemelse Vader aanbidders zoekt die Hem aanbidden in geest en waarheid en dus niet meer persé op een bepaalde, officiële (voorgeschreven) locatie of manier. ‘En zo komen we aan in onze tijd,’ aldus de schrijfster.

‘Toen ik het voorwoord schreef in februari van dit jaar,’ vertelt Marja, ‘kon ik niet vermoeden dat kerkgebouwen hun deuren (tijdelijk) zouden moeten sluiten, wereldwijd! Dat was ondenkbaar en toch werd het werkelijkheid.’ In True Worshipers wordt de vraag gesteld wat er van het hedendaags Christendom zou overblijven als alles weg zou vallen: de gebouwen, de bijeenkomsten, de theologie, titels, functies en liturgieën. Wat betekent aanbidding van God zonder muziek, concerten en muzikanten? Wat zou er over blijven?

‘Aanbidding begint waar afgoderij eindigt’, stelt Marja in een heldere uiteenzetting waarbij zij de letter van de wet verbindt met de Geest die leven brengt. ‘De Tien Geboden openbaren het hart van God en het is geweldig om te ontdekken hoe die eeuwenoude geboden eigenlijk principes zijn die vervulling krijgen in het leven van de gelovigen vandaag.’

Van sommige van Marja’s boeken zijn inmiddels ook edities verkrijgbaar in het Duits, Farsi, Italiaans, Nederlands, Pools, Russisch, Slovaaks en Spaans.

True Worshipers is als e-book via Amazon te bestellen voor € 2,75 of als paperback via www.marjameijers.com en dan is de prijs € 9,90. Contact opnemen via sociale media kan natuurlijk ook.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.