Rotary Papendrecht verbindt jong en oud en ondersteunt Horeca

11 mei 2020 door Hennie van der Zouw
Rotary Papendrecht verbindt jong en oud en ondersteunt Horeca

PAPENDRECHT - De Coronacrisis raakt ons allemaal, maar veel ouderen in het bijzonder. Veel mensen brengen de dagen alleen door omdat zij nu geen bezoek mogen ontvangen. Daarom start Rotaryclub Papendrecht een actie die jong en oud met elkaar verbindt en daarnaast een bijdrage aan de lokale horeca levert.

Voorzitter Egbert Lichtenberg vertelt:
“Het jaarthema van onze club is Ontmoeten en verbinden. In het kader daarvan hebben wij deze activiteit georganiseerd waarbij we jongeren met ouderen verbinden. Het komt er kort gezegd op neer dat wij jongeren vragen een brief te schrijven of tekening te maken voor een oudere. Het moet iemand zijn waarvan zij denken dat deze een hartverwarmend bericht heel goed kan gebruiken. Als zij die zelf niet kennen mag het ook aan een onbekend iemand. Via onze maatschappelijke partners komt het altijd op een goed adres terecht. Als Rotaryclub gaan wij zorgen dat deze brief of tekening wordt bezorgd en wij organiseren er een heerlijk diner bij. De doelgroep is bij voorkeur een ouder iemand in Papendrecht die nu geen bezoek mag ontvangen.”

Een brief of tekening voor een maaltijd voor een oudere
De concrete oproep is aan kinderen en jongeren om een hartverwarmende brief of tekening te maken voor een ouder iemand in Papendrecht die geen bezoek mag ontvangen en die te mailen naar papendrechtrotaryclub@gmail.com.

Voor de ontvanger gaat Rotary een heerlijk diner bestellen bij de horeca gelegenheden die dat in Papendrecht en omgeving aanbieden. De Rotaryclub draagt er zorg voor dat de brief of tekening met de maaltijd op de bestemming komt en draagt de kosten. De actie loopt tot 1 juli, zolang het budget dit toelaat.

Foto Egbert Lichtenberg, voorzitter Rotaryclub Papendrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.