Sobere dodenherdenking Papendrecht live te bekijken

04 mei 2020
Sobere dodenherdenking Papendrecht live te bekijken

PAPENDRECHT - Een stille tocht met honderden deelnemers bepaalt al jarenlang de 4 mei viering in Papendrecht. Dit jaar moet het helaas noodgedwongen anders. Maar hoe anders alles ook is, toch zullen we dit jaar op 4 mei de doden herdenken.

Stille tocht
Ook dit jaar is er een stille tocht, dit keer met zes personen die Papendrecht vertegenwoordigen. De tocht, met aansluitend twee minuten stilte, wordt live uitgezonden via RTV Papendrecht en de website van de Gemeente Papendrecht. Het programma start om 19.25 uur.

Van de stille tocht zelf worden korte fragmenten uitgezonden. Het grootste deel van het programma wordt gevuld met muziek en korte toespraken in de Grote Kerk van burgemeester Aart-Jan Moerkerke, dominee Piet van Die (Morgensterkerk) en Myrthe Bout (leerling van het gymnasium van het Willem de Zwijger College en winnares van de Zuid-Holland speechwedstrijd V-rede).

Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat u aansluit bij de stille tocht. Kijkt u vooral thuis mee, op 4 mei om 19.25 uur. Vooraf wordt een uniek historisch saluut gebracht aan de gevallenen, wat u niet mag missen en toch thuis kunt volgen. Daarover en over de exacte invulling van 4 mei leest u in de speciaal uitgegeven herdenkingskrant van het Oranjecomité en het 4-mei-Comité.

Historische vliegtuigen
Vanavond rond 19.13 uur zullen er historische vliegtuigen een herdenkingsvlucht over Papendrecht vliegen. Vanuit één van de vliegtuigen wordt een livestream uitgezonden zodat je vanaf de grond mee kunnen kijken met het beeld uit het vliegtuig.
Dit zal zijn via https://www.facebook.com/TheStorytellerHansNordsiek/


Bron foto: Dhr. Cees de Groot

Bevrijdingsdag
Op bevrijdingsdag is er een speciale uitzending van Praatpaal Papendrecht op Papendrecht FM met zes Papendrechtse dichters over 75 jaar vrijheid in deze Coronatijd.
Met Bert Lock, Hans Verzijl, Wim Schut, Bert de Coninck, Peter de Liefde en Wessel Klootwijk.

Praatpaal Papendrecht, een programma van Gerrit de Ruiter, Peter de Liefde en René van Engelen: iedere dinsdag van 20:00 tot 22:00 uur op Papendrecht FM. Te beluisteren via rtvpapendrecht.nl, de app, de kabel 105.9 FM, in de ether 105.0 en natuurlijk via de kabelkrant.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.