Indrukwekkende Dodenherdenking (met video)

04 mei 2015
Indrukwekkende Dodenherdenking (met video)

PAPENDRECHT - Veel mensen waren dinsdag aanwezig bij de indrukwekkende Dodenherdenking; nabestaanden van één van de bemanningsleden van het  in de oorlog in Papendrecht neergestortte Engelse vliegtuig, Oud-Marieniers Kees van Dixhoorn en Joop de Graaf, die gediend hebben in Nieuw-Guinea en de Antillen.

Jongemannen die deel uitmaken van het Korps Nationale Reserve, een grote groep van 35 atleten van A.V. Passaat die het Bevrijdingsvuur rennend van Wageningen naar Papendrecht brachten.

Maar ook ouders met kinderen, de Burgemeester met zijn vrouw, politici en vele, vele andere Papendrechters... ze waren er bij. Het werd een indrukwekkende herdenking van de oorlogslachtoffers.

Vrijheid is anno 2015, door alles wat er in de wereld gaande is, niet meer zo vanzelfsprekend als we gewend waren. Dodenherdenking is daarmee, 70 jaar na afloop van de Tweede Wereld Oorlog, aktueler dan ooit.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.