Met creativiteit komt De Heerlijkheid van Papendrecht deze moeilijke periode door

04 mei 2020
Met creativiteit komt De Heerlijkheid van Papendrecht deze moeilijke periode door

PAPENDRECHT - Door het sluiten van de Hooizolder, de ponylessen die niet door konden gaan en de mensen van de zorgboerderij die thuis moesten blijven door het coronavirus, heeft De Heerlijkheid aan de Kerkbuurt ook een beroep moeten doen op haar vindingrijkheid.

In hun laatste nieuwsbrief schrijven zij:
"De standaard bezorgpakketten die wij hebben samengesteld werden gelukkig volop besteld en door de vrijwilligers met een lach bezorgd, om zó deze periode door te komen.

Zorgboeren weer welkom
De laatste persconferentie van Premier Rutte geeft ons hoop. Het coronavirus is nog altijd aanwezig, maar wordt in beperking gehouden waardoor er verschillende takken op De Heerlijkheid weer mogen gaan bloeien. Zo hebben we onze zorgboeren erg gemist en mogen we ze binnenkort weer gaan ontvangen. Ze kunnen dan weer lekker knuffelen met onze beestenboel en helpen om de boomgaard er op zijn best uit te laten zien. Ook gaan de ponylessen weer van start.
Er komt straks weer genoeg reuring op het erf. Probeer als bezoeker de anderhalve meter in stand te houden. Zo zorgen we samen voor een veilige situatie.

Alles extra mooi groen
‘Ieder nadeel heeft zijn voordeel’ heeft een groot voetballer ooit gezegd en dat klopt. De natuur krijgt door deze tijd schonere lucht, waardoor het net lijkt of alles extra mooi groen is. Het valt ook op dat er ontzettend veel vogeltjes fluiten en de lucht is nog nooit zo mooi strak blauw geweest. De afgelopen weken heeft alles in bloei gestaan in de boomgaard. De bloesem van onze stoofperen en kersen stonden echt schitterend in bloei, het is nog steeds de moeite waard om een rondje door de boomgaard te wandelen.

Boomgaard toegangelijker
Er is veel werk verzet om de boomgaard toegankelijker te maken. Zo zijn er meerdere straatjes gelegd, zodat u gemakkelijker op ons boomgaard terras kunt komen. Door de winterstorm zijn helaas de bogen waar hop overheen groeit, die de ingang naar het terras maken, gesneuveld. Er is hard gewerkt om deze haag te herstellen en zelfs te verlengen. Er komen al nieuwe hopsteeltjes uit de grond zetten. We hopen dat we snel weer volop gebruik kunnen gaan maken van ons mooie boomgaardterras."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.