Open brief van burgemeester Moerkerke (brief 6)

30 april 2020 door Hennie van der Zouw
Open brief van burgemeester Moerkerke (brief 6)

PAPENDRECHT - Hier wederom een 'Open brief' van burgemeester Moerkerke van ons Papendrecht (brief 6).

Beste Papendrechters

Ik weet niet hoe het u verging afgelopen dinsdagavond. Ondanks dat veel nieuws al was uitgelekt, zat ik toch hoopvol voor de televisie. Het gezicht van onze premier sprak echter al boekdelen. En ik moet u eerlijk zeggen, ik was best teleurgesteld. Ik heb gezien hoe goed we ons de afgelopen weken aan de maatregelen hebben gehouden en hoeveel impact dat heeft op ons leven. Ik had zo gehoopt op een ander bericht met iets meer mogelijkheden.

Ik zie de onvrede over de situatie groeien. We worden laconieker. Ik zie helaas ook dat een klein deel van de jong volwassenen zich misdraagt. Tegen hen treden we op als dat moet. Met forse boetes. Ook zij moeten meewerken, zodat we sneller een volgende stap kunnen maken naar meer vrijheid. En hoe teleurgesteld ik ook was dinsdagavond. Ik begrijp de maatregelen wel. We zijn afhankelijk van de deskundigen op het gebied van gezondheid. We zijn afhankelijk van de signalen van hulpdiensten. Landelijk en regionaal. Hoe erg zou het zijn als we nu te snel loslaten en we straks drie stappen terug moeten doen in plaats van dat kleine stapje vooruit. Dat zou de klap voor de zorg, voor onze ouderen, voor onze ondernemers en voor onszelf alleen maar nog groter maken.

Ik hoop dat u het geduld nog kunt opbrengen. Ik doe nog steeds een beroep op u. Volg de
maatregelen alsjeblieft op. Steun de Papendrechters die het moeilijk hebben. Bijvoorbeeld door af te halen bij de restaurants waar u normaal gesproken zou gaan eten. Of door bij onze eigen lokale winkeliers te kopen. Door de kwetsbaren in uw omgeving te helpen.
Ik zie al veel van die hulpvaardigheid. Ik ben dan echt trots. Maar ik zie ook de irritatie, de
machteloosheid, de eenzaamheid en die herken ik ook bij mezelf. Maar hoe moeilijk ook. We
moeten hier doorheen. Op naar een nieuw normaal.

Ik hoop dat we dat nieuwe normaal snel samen kunnen bewerkstellingen met goede discussies in de gemeenteraad, want deze situatie holt ook de democratie uit. Maar ook dat we dit kunnen doen samen met onze ondernemers en verenigingen. En met onze zorg en onze hulpdiensten. En natuurlijk samen met u. Want alleen samen komen we hieruit.

Burgemeester,
Aart-Jan Moerkerke

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.