Koninklijke onderscheiding voor Ina ’t Jong van Christelijk Gemengd Koor ASAF

28 april 2020 door Hennie van der Zouw
Koninklijke onderscheiding voor Ina ’t Jong van Christelijk Gemengd Koor ASAF

PAPENDRECHT - Vrijdag 24 april, 2020 werd voor Ina ’t Jong, koorlid van Chr. Gemengd Koor “ASAF “ uit Papendrecht een dag met een gouden randje.  Ze werd opgebeld door de burgemeester van Papendrecht,  A.J. Moerkerke  en kreeg te  horen dat er een lintje aan haar is toegekend door  koning Willem Alexander voor al het werk dat ze voor “ASAF” heeft gedaan.

Ina heeft  zich de afgelopen 32 jaar met veel enthousiasme ingezet voor Chr.  Gemengd koor “ASAF” als secretaris. Naast haar inzet doet ze ook nog sinds 2015 vrijwilligerswerk voor de Rivas. Ze helpt o.a. bij de wekelijkse gym en is een luisterend oor voor bewoners, personeel, mede vrijwilligers en buurtbewoners.

Voor Ina een grote verrassing en natuurlijk erg onverwacht.  “Ik  kreeg  ’s morgens een doosje chocolade van de burgemeester en dacht nog: “Wat leuk, zouden alle vrijwilligers dit krijgen”?  Niet gezien dat op dat doosje een afbeelding van een lintje stond en dat dit een groter cadeau uitbeeldde. De burgemeester heeft haar dit telefonisch meegedeeld. “ Het duurde even voordat het tot me doordrong en ik was helemaal confuus”, aldus Ina.

Door de Corona maatregelen is een officiële uitreiking niet mogelijk, dat komt op een later tijdstip.
’s Middags hebben  een aantal bestuurs-  en koorleden  van “ASAF” met spandoek en een bos bloemen op gepaste afstand voor haar huis de felicitaties overgebracht, namens het koor. Ook haar kinderen en kleinkinderen waren erbij toen ze de bloemen in ontvangst nam. Het was een VERRASSING met grote hoofdletters, aldus Ina die dit alles in ontvangst nam bij de voordeur. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.