Nachtelijke geluidsoverlast in Haagbeukhof leidt tot 5 boetes en aanhouding

25 april 2020
Nachtelijke geluidsoverlast in Haagbeukhof leidt tot 5 boetes en aanhouding
Archieffoto

PAPENDRECHT - Op zaterdag 25 april 2020, omstreeks 01.10 uur kregen agenten een melding van geluidsoverlast op de Haagbeukhof. Volgens de melder zouden er meerdere personen binnen zitten.

Eenmaal ter plaatse hoorden de agenten meerdere stemmen uit de woning komen. Na aanbellen deed de hoofdbewoner open. Er bleek al snel sprake van overtreding van de noodverordening. In de woning werden nog vijf personen in de leeftijd van 16 tot en met 26 jaar aangetroffen. Zij zaten te dicht op elkaar en waren met een te grote groep binnenshuis aan het "chillen" (roken, drinken etc.). Daaropvolgend diende, uitgezonderd de hoofdbewoner, een ieder de woning te verlaten.

Vijf personen, waaronder de hoofdbewoner, kregen een proces-verbaal. Voor de zesde persoon, een jongedame van 17 uit Sliedrecht, bleek het inmiddels al de derde keer dat ze de noodverordening overtrad. Op 26 en 31 maart was zij eerder verbaliseert in Sliedrecht. Nu werd ze aangehouden ter zake overtreding van artikel 443 van het Wetboek van Strafrecht en overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht.

UPDATE 14 april 2021: De officier van justitie recentelijk besloten de bekeuringen te seponeren. Het bleek namelijk dat op dat bewuste moment níet teveel meerderjarigen in de woning aanwezig waren. Er was achteraf dus geen sprake van een strafbaar feit en de bekeuringen waren daardoor niet terecht, zo meldt de politie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.