Vijf Koninklijke Onderscheidingen in Papendrecht

26 april 2019
Vijf Koninklijke Onderscheidingen in Papendrecht

PAPENDRECHT - Burgemeester Moerkerke speldde deze vrijdag 26 april 2019 in het gemeentehuis van Papendrecht Koninklijke Onderscheidingen op bij Papendrechters die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de maatschappij. Het ging om vijf benoemingen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Hieronder een beknopt overzicht van de verdiensten van de gedecoreerden:

Wiecher Beekman (5 juli 1942) werd in 1987 lid van Caravanvereniging Baanhoek 22. Hij maakte van 1988 tot 2013 als loodsbaas deel uit van het bestuur en was van 2013 tot 2016 penningmeester. Hij was de drijvende kracht die de hobbyclub goed en vooral veilig liet werken. Verder werd onder meer op zijn initiatief en onder zijn toezicht een tweede loods gebouwd en was hij de trekker bij de vervanging van de daken van de loodsen. Daarnaast was hij van 1980 tot 2003 kaderlid van het CNV en later voorzitter en secretaris van de bedrijfsledengroep, nadat hij in de zeventiger jaren de jongste voorzitter was van de afdeling Dordrecht van de CBC, een voorloper van CNV Vakmensen.
De heer Beekman was onder meer ook EHBO-er, bouwcoördinator van de uitbreiding van de Petruskapel in Dordrecht, bestuurslid van de Oranjevereniging Dordrecht, bestuurslid van een tennisvereniging en sinds 1994 verricht hij allerlei hand- en spandiensten in de wijk waar hij woont.

Piet Troost (25 juni 1953) verricht al jarenlang verschillende activiteiten binnen de kerkelijke Hervormde Gemeente Papendrecht. In de periode van 1972 tot 1999 gaf hij leiding aan kerkelijke jeugdclub de Lichtdragers, vanaf 1979 als voorzitter. De jeugdclub besprak tijdens clubavonden bijbelse en maatschappelijke onderwerpen en had onder meer een jaarlijkse kampweek met bijbelstudie, speur- en boottochten.

Van 1991 tot 1998 was de heer Troost diaken van de gemeente en zette hij zich in voor gezinsondersteuning bij materiële noden, ziekte van gemeenteleden en activiteiten voor gehandicapte en hulpbehoevende leden.

Sinds 2008 is hij als ouderling kerkrentmeester mede verantwoordelijk voor de kerkelijke gebouwen, de tuinen en onderhoud.

Jan van Walsem (23 september 1944) is sinds 1 januari 1993 actief lid van  voetbalvereniging Drechtstreek. Van 1996 tot 2010 was hij voorzitter en droeg hij als een stevige bestuurder met tijd, energie, inlevingsvermogen en gevoel bij aan de ontwikkeling en groei van de vereniging, onder meer op het vlak van veldcapaciteit, kleedkamers en jeugdtrainers. Dat heeft geresulteerd in een club met ruim vijftig teams. Na zijn voorzitterschap bleef hij tot 2016 bestuurslid.

Tot op heden zet hij zich onder meer in als gastheer voor bezoekende teams en scheidsrechters, als contactpersoon tussen bestuur en onderhoudsploeg, verantwoordelijke voor de  bestuurskamer op wedstrijddagen en voorraadbeheerder van de kantine. Daarnaast is hij onder meer betrokken bij wedstrijdzaken van het eerste elftal en de voorbereiding van klaverjasavonden.

Anita van den Herik-De Neef (10 mei 1956) is sinds 1993 bestuurslid van Jeu de boules vereniging Boules Amis en werd later tevens wedstrijdleidster. Als bestuurslid is ze aanwezig bij de  bestuursvergaderingen, de jaarlijkse ledenvergadering, de regiojaarvergadering en regelt zij prijzen voor de clubcompetitie en het toernooi van de vereniging. Ook is zij verantwoordelijk voor de organisatie van de competitie, organiseert ze de wedstrijdloting en houdt ze de wedstrijdresultaten bij.

Voor regionale toernooien kunnen leden zich opgeven bij mevrouw Van den Herik–De Neef. Zij regelt het vervoer en besteedt met inzicht en ervaring veel tijd aan verschillende administratieve werkzaamheden. Daarnaast is zij vrijwilliger bij verpleeghuis de Wieken van RIVAS waar zij altijd een luisterend oor heeft voor ouderen en de helpende hand biedt.

Frieda Waltman-Mentink (22 oktober 1942) zet zich al jaren zeer betrokken en sociaal in  voor iedereen en biedt hulp  waar dat nodig is. Sinds 1980 is zij nauw betrokken bij de Rooms Katholieke Kerk in Papendrecht. Als lid van de werkgroep ouderen en zieken bezoekt ze mensen die een bemoedigend woord nodig hebben, verzorgt zij bij ziekte hulp in de huishouding en gaat ze op ziekenbezoek in het ziekenhuis of bij thuiskomst. Ook verjaardagen en andere feestelijke momenten van leden van de kerk worden door haar niet vergeten. A

ls coördinator zorgt zij ervoor dat het secretariaat, de ledenadministratie, huishoudelijke taken en bezorging van het kerkblad als een geoliede machine functioneren. In 2006 vestigde mevrouw Waltman-Mentink zich in de Kleine Waal en startte zij gelijk met vrijwilligerswerk, zoals koffie schenken bij de zondagviering, geestelijke zang en andere activiteiten en onderhouden van de plantenbakken in en rondom de residence. Daarnaast helpt ze bij verschillende activiteiten van Stichting De Zonnebloem. Ondanks haar drukke agenda staan medemensen bij haar altijd op nummer 1.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.