Vier Koninklijke Onderscheidingen in Papendrecht

26 april 2013
Vier Koninklijke Onderscheidingen in Papendrecht

PAPENDRECHT - Op vrijdag 26 april 2013 heeft Burgemeester De Bruin in het gemeentehuis vier Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan Papendrechters die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de maatschappij. Ze werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Een beknopt overzicht van de verdiensten van de gedecoreerden:

C. (Cornelis) den Boef (28 september 1945, Alblasserdam) is benoemd tot  Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor de activiteiten die hij sinds 1978 voor de samenleving ontplooit  op het gebied van het kerkelijk leven.
Hij is actief in de Hervormde Wijkgemeente Sionskerk en betrokken bij het werk in de Hervormde Gemeente. Tijdens zijn periode als pastoraal ouderling, van 1978 tot 1988, legde hij vele pastorale bezoeken af.

Ook in de periode van 2000 tot 2008 deed hij dit, in de functie van ouderling – kerkrentmeester, en coördineerde hij de wekelijkse inzameling van oud papier door een groep jongeren. Vervolgens vervulde hij tot op heden de functie van koster. Naast de kerkdiensten is de heer Den Boef doordeweeks vele uren voor de gemeente aanwezig voor onderhoud, reparatie en aankoop van verwarmingsapparatuur voor de twee kerkgebouwen, twee zalencentra en twee pastorieën.

H. (Huibert) van der Leeden (10 april 1942, Noordeloos) is benoemd tot  Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor de (bestuurlijke) activiteiten die hij sinds 1978 voor de samenleving verricht op het gebied van kerkelijk leven, ontwikkelingsamenwerking en ouderenwelzijn.
Sinds 1978 heeft hij de rollen van commissielid en preases vervuld in de kerkenraad van de Bethlehemkerk en was hij voorganger in de verzorgingshuizen De Markt, De Wieken en De Waalburght.

Sinds 1983 is hij actief als president en lid van de Lions Club in Alblasserdam. De heer Van der Leeden staat bekend als een zeer goede voorzitter, rustig en betrouwbaar en met alle vaardigheden die bij die rol horen.
Naast deze activiteiten is hij sinds 2005 weekcoördinator van een van de jaarlijkse vakantieweken voor ouderen in hotel De Werelt in Lunteren. Samen met zijn vrouw verzorgt de heer Van der Leeden recreatieactiviteiten, uitstapjes, gezellige avonden en de werving van nieuwe vrijwilligers.

E.G. (Eliza Gijsbert) van Niekerk (19 juni 1929, Geldermalsen) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor de (bestuurlijke) activiteiten die hij sinds 1988 als vrijwilliger voor de samenleving verricht op het gebied van natuur.
Hij verrichtte uiteenlopende werkzaamheden in Biesboschcentrum Dordrecht, begeleidt wekelijks een Biesbosch-excursie, is actief als kanogids, begeleidt bevertochten en cultuurhistorische tochten, neemt deel aan overleg van de werkgroep Voorlichting Educatie van het Nationaal Park De Biesbosch, bezoekt vele vergaderingen en bijscholingsavonden die het Biesboschcentrum organiseert en begeleidt schoolgroepen. Inmiddels nam hij zo’n 4400 leerlingen van basisscholen uit de Drechtsteden mee op tochten door de Biesbosch. Daarnaast was de heer Van Niekerk een van de oprichters en verrichtte hij enkele jaren een bestuursfunctie bij de Vereniging van Vrijwilligers Hollandse Biesbosch.
H.J. (Hendrik Johannes) Vuijk (9 augustus 1947, Delft) wordt benoemd tot  Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor de vrijwillige activiteiten die hij sinds 1986 ontplooit voor de samenleving op het gebied van zorg voor minder daadkrachtige inwoners van Papendrecht. Ruim 25 jaar verzorgt hij een eigen voedselbank: gezinnen die buiten de voedselbank vallen en niet rond komen, voorziet hij van eten. De heer Vuijk bezoekt plaatselijke supermarken, bakkerijen en andere ondernemers om levensmiddelen die anders worden weggegooid op te halen en te verdelen onder de gezinnen. Daarbij schroomt hij niet uit eigen middelen bij te dragen om pakketten compleet te maken. De heer Vuijk weet ook mensen om zich heen te motiveren zich in te zetten voor degenen die het nodig hebben.
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.