Drie koninklijke onderscheidingen in Papendrecht

29 april 2004

Op donderdag 29 april 2004 werden in de raadzaal drie inwoners van de gemeente Papendrecht benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau (in de zesde graad). Deze personen hebben zich op uitzonderlijke wijze ingezet voor de maatschappij en kregen uit handen van burgemeester C.J.M. de Bruin een Koninklijke Onderscheiding overhandigd.

Enige info over de gedecoreerden:

De heer C. Meijers
De heer Chris Meijers is een gelovig mens en heeft op basis daarvan verantwoordelijkheden genomen om in de Nederlands Hervormde gemeente allerlei taken te verrichten en zo mee te bouwen aan het kerkenwerk. De heer Meijers is twee maal tien jaar ambtsdrager geweest in de Hervormde deelgemeente.
Verder werd de heer Meijers op zeer jonge leeftijd lid van het CNV. Hij was zeer actief binnen de vakbeweging en namens het CNV afgevaardigd in tal van organisaties. Hierdoor werd hij lid van de ondernemingsraad van het bedrijf Nedstaal te Alblasserdam en werd hij lid van de Adviescommissie Woonruimte in Papendrecht. In deze adviescommissie ging hij zware afwegingen niet uit de weg. Ook houdt de heer Meijers zich al van 1962 tot heden actief bezig met orgelmuziek. Hij was ook lid van de programmaraad van Salsa Radio.
De heer Meijers is een indrukwekkend voorbeeld geworden van iemand die zijn geloof letterlijk in de praktijk heeft gebracht. Hij was binnen de kerk maar ook in tal van andere functies op sociaal, maatschappelijk en cultureel gebied actief. Met grote trouw en plichtsbesef zette hij zich in voor kerk en maatschappij. Zodoende heeft hij op diverse gebieden bijzondere verdiensten verricht voor de samenleving.

Mevrouw De Jong–Buijserd
Vanaf de oprichting van de Commissie Hulp in Oost-Europa in 1976 heeft mevrouw de Jong-Buijserd zich ingezet voor deze commissie. In de beginjaren verzorgde zij de verzending van vele kledingpakketten naar Hongarije. In een later stadium gaf zij hulp aan de kerkelijke gemeenten in Hongarije waaronder Dunonjavanos, Tass en Budapest. Vanaf 1983 kwam Roemenië in beeld. Ook hier was zij nauw betrokken bij allerlei projecten.
Bij alle acties en projecten met betrekking tot Oost-Europa is mevrouw de Jong altijd -en nog steeds- een zeer belangrijke schakel geweest op wie door een ieder beroep kan worden gedaan. Ook als gastgezin heeft de familie De Jong altijd onderdak geboden aan mensen uit Oost-Europa. Mevrouw de Jong is nog steeds actief binnen de Commissie.

De heer A. De Bruijn
Sinds 1982 zet de heer de Bruijn zich met grote ijver en gedrevenheid in om in het Papendrechtse culturele leven de zaterdagmiddagconcerten een vaste plaats te geven. De doelstelling is om amateur-musici en beginnende professionele musici de gelegenheid te bieden om podiumervaring op te doen. Deze zaterdagmiddagconcerten zijn inmiddels een begrip geworden in Papendrecht.
Arie de Bruijn heeft deze kar getrokken en de contacten gelegd met honderden musici, en dit alles zonder subsidies of vaste inkomsten.
In 1991 heeft de organisatie er voor gekozen een stichting op te richten, waarvan Arie de Bruijn al jaren voorzitter is. Verder is de heer De Bruijn al jaren hoofdorganist in de Morgensterkerk te Papendrecht. Daarnaast is hij de vaste organist/begeleider van het Menorahkoor te Papendrecht. Tevens is hij dirigent van het vocaal ensemble “Chantez”.
Arie de Bruijn is een gedreven musicus die altijd op zoek blijft naar nieuwe muzikale uitdagingen, altijd blijft studeren en nooit uit is op eigen roem, maar bescheiden zijn waardevolle bijdrage levert.

Alle gedecoreerden zijn gedecoreerd Lid in de orde van Oranje Nassau.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.