Ds. Piet van Die, schrijver van coronablogs, nu zelf in quarantaine

24 april 2020
Ds. Piet van Die, schrijver van coronablogs, nu zelf in quarantaine

PAPENDRECHT - De afgelopen weken heeft dominee Piet van Die (Morgensterkerk) op zijn website pietvandie.nl dagelijks een blog geschreven met als thema 'Liefde in tijden van corona'.

In zijn 16e en voorlopig laatste blog schrijft hij dat hij hoogstwaarschijnlijk zelf het coronavirus heeft opgelopen en thuis in quarantaine moet verblijven. Naar alle waarschijnlijkheid heeft hij de bestemming opgelopen na de begrafenis van een overleden corona-patiënt.

Hij schrijft zelf het volgende in zijn blog:

"Dit wordt voorlopig de laatste dagelijkse notitie in deze rubriek. Ik zit namelijk in quarantaine. Al een paar dagen had ik een niet-pluis-gevoel. Spierpijn. Hoofdpijn. Rillerig gevoel. Het idee dat ik ergens een energielek had waar ik op leegliep. Gisteren kwam daar nog eens verhoging bij. Dus vanmorgen de huisarts gebeld. Haar conclusie: allemaal tekenen die duiden op corona.

Getest word ik niet. Dat is alleen voorbehouden aan mensen die werken in de gezondheidszorg. Maar mijn vrouw en ik gaan wel in isolatie. Ik voel me wel een beetje schuldig ten opzichte van haar. Ze heeft een kwetsbare longgeschiedenis. Ik houd mijn hart vast. Zeker toen de huisarts zei dat zij het waarschijnlijk ook gaat krijgen.

Hoewel ik denk te weten, waar en hoe ik het heb opgelopen – je moet er toch voorzichtig mee zijn. Maar ik zou collega’s op het hart willen drukken: denk goed na voordat je bij uitvaartgesprekken na een corona-overlijden met de familie face to face in gesprek gaat.

Maar daarmee komt een vroegtijdig einde aan deze korte dagelijkse notities. De afgelopen dagen moesten sommige dingen al uit mijn tenen komen. Maar het is niet anders. We zullen de komende dagen rust moeten houden. Hopelijk verschijnt er binnen niet al te lange tijd weer een nieuw stukje. Maar tot die tijd: stay safe".

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.