In memoriam: kinderboekenschrijfster Leonie Kooiker

18 april 2020
In memoriam: kinderboekenschrijfster Leonie Kooiker

PAPENDRECHT - Op donderdag 16 april 2020 is de bekende Papendrechtse kinderboekenschrijfster Leonie Kooiker overleden.

Leonie Kooiker won in 1970 een Gouden Griffel (prijs voor het beste kinderboek) met 'Het malle ding van bobbistiek', later schreef ze o.a. de Heksensteen en nog veel meer andere boeken. Haar werk is in diverse talen vertaald.

Leonie Kooiker is 92 geworden. Ze was de weduwe van de vroegere huisarts dokter Kooyker.
Leonie Kooiker was het pseudoniem van Mieke Kooyker-Romijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.