Burgemeester Moerkerke stuurt open brief aan inwoners van Papendrecht

15 maart 2020
Burgemeester Moerkerke stuurt open brief aan inwoners van Papendrecht

PAPENDRECHT - Beste Papendrechters,

De landelijke maatregelen rondom het Coronavirus treffen ons allemaal. We moeten in ieder geval tot en met 31 maart zoveel mogelijk contacten met (grote) groepen mensen vermijden.

We moeten zoveel mogelijk thuis werken, ons sociale leven even op een laag pitje zetten. We kregen zelfs instructies hoe we onze neus moeten snuiten en onze handen moeten wassen. Dit allemaal om het Coronavirus in te dammen. We mogen van geluk spreken dat er tot nu toe in Papendrecht geen gevallen bekend zijn van besmettingen met het virus.

Eigen verantwoordelijkheid nemen
Via een persoonlijke mail heb ik veel bedrijven en organisaties opgeroepen om de afgekondigde maatregelen na te leven. Ik heb hen verzocht kritisch te kijken naar geplande activiteiten en bijeenkomsten. Ik heb gevraagd deze uit te stellen als het kan of te annuleren als het moet.

Het maakt mij een trotse burgemeester als ik zie dat veel inwoners, bedrijven en organisaties de maatregelen serieus nemen. Dat zij zelf de verantwoordelijkheid nemen om dat feest of die vergadering even uit te stellen of helemaal niet door te laten gaan.

Oog voor kwetsbaren
Op onder meer puurpapendrecht.nl zag ik dat iemand aanbiedt om boodschappen te halen voor mensen die nu even niet naar buiten kunnen of durven. En dat anderen dat voorbeeld volgen. Hoe mooi is dat!

Ik sluit me van harte aan bij de oproep om oog te hebben voor oudere mensen en mensen met een broze gezondheid. Juist nu hebben zij die extra zorg even nodig. We moeten samen voorkómen dat zij vereenzamen.

Tegelijkertijd moeten we het risico op besmetting ook niet opzoeken. Houd dus gepaste afstand bij persoonlijk contact of gebruik nu even andere communicatievormen zoals een kaartje, een berichtje, een videoboodschap of videobellen. Het is prachtig als je je medemens helpt, maar pas wel op je eigen gezondheid.

Gemeentelijke dienstverlening
Uiteraard houdt ook de gemeente zich aan de maatregelen. Onze medewerkers en bestuurders werken zoveel mogelijk thuis. Afspraken en bijeenkomsten die uitgesteld kunnen worden, annuleren we. Veel mensen die thuis kúnnen werken, doen dat ook. De dienstverlening aan onze bewoners gaat zoveel mogelijk door, maar er gelden enkele beperkingen. Kijk daarvoor op de gemeentelijke website www.papendrecht.nl.

Actuele informatie
Op www.papendrecht.nl staan de tijdelijk gewijzigde openingstijden. Ook vindt u daar informatie, telefoonnummers en websites waar u met uw vragen over corona terecht kunt. Als er nieuwe informatie is, vullen we dat op de website aan en delen we dat via social media. Elke dag als het moet.

Ik hoop mét u dat we het coronavirus samen snel de baas zijn zodat we terug kunnen keren naar ons normale, sociale leven. Tot die tijd wens ik u veel gezondheid én wijsheid toe".

Aldus burgemeester Moerkerke

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.