Salon des Vacances 2020 in de Willem

16 maart 2020 door Hennie van der Zouw
Salon des Vacances 2020 in de Willem

PAPENDRECHT - Toen het nog kon….woensdagavond 4 maart onderging de vernieuwde aula van het  Willem de Zwijger College weer een metamorfose: met praktisch en decoratief materiaal was de ‘Salon des Vacances’ ontstaan, een echte Franse vakantiebeurs. Leerlingen uit de 3e klassen havo, vwo en gymnasium van het Willem de Zwijger College uit Papendrecht deden voor het vak Frans onderzoek naar een Frans gebied en stelden een reis samen naar een van deze bestemmingen.

De stands waren met veel passie en creativiteit ingericht om reizen naar deze gebieden aan te prijzen. Met behulp van posters, films, presentaties, attributen, lekkere drankjes en hapjes èn natuurlijk een op maat gemaakte folder, werden de (groot)ouders, broertjes en zusjes naar Franse vakantieoorden gelokt:
Van La Réunion in de Indische Oceaan tot aan Vanuatu in de Stille Oceaan. Van de Côte d'Azur in Europa tot aan Canada in Noord-Amerika. Franstalige landen zijn immers op elk continent te vinden.
Accroche-regards  (blikvangers) waren o.a. Marokko met een half interieur dat van huis werd meegenomen (servies, kleden, traditionele lekkernijen) en Monaco (glitters en 0,0 champagne); daarmee werd de aula omgetoverd in een mondaine discotheek.

Kortom, je hoeft er niet voor naar de Jaarbeurs in Utrecht of de Rai in Amsterdam: dichtbij huis was een geslaagde vakantiebeurs, waar genoeg inspiratie kon worden opgedaan voor mooie reizen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.