Uitreiking compliment aan Buurtgezinnen.nl

13 maart 2020 door Hennie van der Zouw
Uitreiking compliment aan Buurtgezinnen.nl

PAPENDRECHT - Op 1 maart was het Nationale complimentendag en zoals al enige jaren het geval is staat GroenLinks daar ook bij stil. Vandaag mocht Bert Grimmius in zijn hoedanigheid als fractievoorzitter van GroenLinks Papendrecht (eerder lukte niet) dan ook een compliment uitreiken aan Buurtgezinnen.nl.

Deze organisatie opgericht in 2017 in Dordrecht en sinds 2018 ook actief in Papendrecht zorgt ervoor dat ouders die het om welke reden dan ook even lastig hebben bij de opvoeding van hun kind(eren) ontzorgd worden door aan hen een steungezin te koppelen.

Bert Grimmius legt uit: "Vandaag waren we te gast bij een steungezin in Papendrecht, welke de zorg voor Senn vandaag op zich namen. Op deze wijze kunnen de vader en moeder van Senn allebei even tot rust komen. Uit informatie blijkt dat die rust ook zeer gewenst was. Eveneens aanwezig was Coordinator Judith Lorier van Buurtgezinnen.nl. Zij  vertelde desgevraagd dat deze werkwijze er ook voor zorgt dat er minder zorgkosten op termijn zijn. De lijntjes zijn kort, praktische steun en beide gezinnen doen ervaring op.

Buurtgezinnen helpt op dit moment ongeveer 10 a 15 gezinnen met een steungezin. Er is een kleine wachtlijst, mocht U het ook iets vinden neem dan vrijblijvend contact op met Judith. Mocht u zelf vinden dat U wat hulp kunt gebruiken, ook dan is Buurtgezinnen.nl er voor u.

Dit initiatief wordt gesubsidieerd door de gemeente. Aan de voorkant investeren om aan de achterkant grote uitgaven te vermijden. Mooi initiatief en een compliment dat volkomen op zijn plaats is. Met een oorkonde, een lekkere versnapering en natuurlijk bloemen voor alle partijen. (Ook voor het vraaggezin, als hart onder riem)", aldus Bert Grimmius..

Op de foto, het steungezin met Senn, Judith Lorier, coordinator (met de oorkonde) en fractievoorzitter Bert Grimmius.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.