Rijkswaterstaat berekent geluidsoverlast voor woningen langs de N3

10 maart 2020
Rijkswaterstaat berekent geluidsoverlast voor woningen langs de N3

PAPENDRECHT - Rijkswaterstaat pakt met het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) de geluidhinder aan bij woningen langs de Nederlandse rijkswegen.

Voor woningen in de gemeente Papendrecht in de buurt van de N3 is daarom berekend wat het geluidniveau aan de buitenzijde van de woning is.

Is dat geluidniveau volgens de wet te hoog? Dan wordt berekend welke geluidmaatregel(en) mogelijk zijn om het geluid te verminderen. In 2020 en 2021 maakt Rijkswaterstaat in twee geluidsaneringsplannen bekend waar in de provincie Zuid-Holland welke geluidmaatregelen komen.

Geluidberekening woningen op internet
Voor de woningen waarvoor het geluid is berekend, is de uitkomst te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/mjpg. In de geluidmaatregelenkaart op die website staat per woning het berekende jaargemiddelde geluidniveau aan de buitenzijde van de woning, de wettelijke saneringsdrempel voor de woning (in de meeste gevallen 65 decibel) én de planning voor het vaststellen van het geluidsaneringsplan.

Rijkswaterstaat maakt dit jaar en volgend jaar in twee geluidsaneringsplannen de maatregelen bekend. In zo’n plan staat precies waar welke geluidmaatregelen, zoals bijvoorbeeld stiller asfalt, een geluidscherm of gevelisolatieonderzoek bij een woning, gepland zijn.

Bewoners van woningen die voor geluidsanering in aanmerking komen, krijgen automatisch een brief van Rijkswaterstaat

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.