Nieuwe gemeentewerf eind januari 2020 opgeleverd

03 december 2019
Nieuwe gemeentewerf eind januari 2020 opgeleverd

PAPENDRECHT - De bouw van de nieuwe gemeentewerf aan de Willem Dreeslaan verloopt voorspoedig. Naar verwachting wordt deze eind januari 2020 opgeleverd, een maand eerder dan de oorsponkelijke planning.
Vervolgens kan aan de inrichting van het pand worden gewerkt, zodat ongeveer halverwege maart 2020 de gemeentewerfdaadwerkelijk in gebruik genomen kan worden.
In maart kan ook worden gestart met de beplanting, dus dat valt mooi in het plantseizoen.

Verder kan in maart worden gestart met de sloop van de huidige gemeentewerf, waar de nieuwe brandweerkazerne zal verrijzen.

Bouwkosten
De totaal geraamde bouwkosten van de gemeentewerf bedragen 3,8 miljoen euro.
Op 12 september 2018 waarschuwde wethouder Janssen nog voor een mogelijke overschrijding van de bouwkosten, tot een maximum van 700.000 euro. Deze overschrijding was gebaseerd op verwachte gestegen bouwkosten en de kosten voor het afvoeren van grond dat PFOA bevat.
Uiteindelijk vallen de bouwkosten mee en is er alleen extra geld uitgegeven voor het afvoeren van vervuilde grond.
De totale overschrijding van de bouwkosten ligt nu vermoedelijk tussen de 150.000 en 200.000 euro.

Over de gemeentewerf
Het nieuwe gebouw wordt energiezuinig. Dankzij de zeer hoge isolatiewaarde, wordt het energiegebruik minimaal. En dankzij de extra zonnepanelen op het dak, levert het gebouw straks energie op. Bovendien beschikt de nieuwe werf straks ook over mogelijkheden om in de toekomst elektrische en waterstofauto's te plaatsen.
Een mooie nieuwe werkplek voor de buitendienst en goede huisvesting voor het gemeentelijk materieel.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.