Nieuwbouw voor gemeentewerf en afvalbrengstation

18 december 2017
Nieuwbouw voor gemeentewerf en afvalbrengstation

PAPENDRECHT - De gemeentewerf en het afvalbrengstation (ABS) aan de Willem Dreeslaan zijn dringend aan nieuwbouw toe. Zowel De Werf als het afvalbrengstation verkeren op dit moment in een slechte staat. Door de verouderde inrichting van het afvalbrengstation ontstaan soms ook gevaarlijke situaties. Hoog tijd dat daar verandering in komt.

De afgelopen maanden heeft de gemeente de plannen verder uitgewerkt. Gisterenavond heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel om vernieuwbouw op de huidige locatie mogelijk te maken. De hoogte van het krediet voor de gemeentewerf is vastgesteld op 3,8 miljoen euro. In de begroting van 2018 was al rekening gehouden met het vernieuwen hiervan. De Raad heeft ook positief gereageerd op het voorstel om het afvalbrengstation te laten bouwen en te exploiteren door HVC.

De komende periode realiseert Papendrecht een nieuwe gemeentewerf en een nieuw afvalbrengstation die voldoen aan alle huidige eisen en die ook duurzaam zijn naar de toekomst toe. De inwoners van Papendrecht krijgen een vernieuwde voorziening waar ze weer jaren gebruik van kunnen maken!

Tijdens de verbouwing kan men enige hinder ondervinden. Het afvabrengstation in Papendrecht kan tijdelijk niet gebruikt worden. De inwoners van Papendrecht mogen tijdens de bouw gebruik maken van de dienstverlening van het afvalbrengstation van Dordrecht aan de Baanhoekweg. Hierover worden bewoners nader geïnformeerd.

Voor de direct omwonenden van de Willem Dreeslaan wordt in januari een aparte voorlichtingsavond georganiseerd. Zij krijgen hiervoor een uitnodiging.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.