Papendrecht pakt punt tegen Almkerk

09 maart 2020 door Hennie van der Zouw
Papendrecht pakt punt tegen Almkerk

PAPENDRECHT - Op zaterdagmiddag 7 maart trad Papendrecht op het eigen Slobbengors aan tegen Almkerk. De wedstrijd, die een tumultueuze slotfase kende met een rode kaart en een tijdelijk staken, leverde beide ploegen een punt op.

De openingsfase was voor Almkerk. Papendrecht speelde slordig, waardoor veel balverlies werd geleden. Beide partijen kregen kleine mogelijkheden, maar geen van beide keepers moest serieus aan de bak. In de 20e minuut wees scheidsrechter Hilgersom naar de stip, met als gevolg vele verbaasde gezichten van spelers en toeschouwers. Koen Lighaam gleed tijdens het verdedigen in het Papendrechtse zestienmetergebied uit en nam in zijn val Jonathan van Eerd mee, die de bal allang niet meer in het vizier had. Vanaf elfmeter lukte het Almkerk echter niet om op voorsprong te komen. Roy Rijntjes kon de door Bart Dirven ingeschoten strafschop uit zijn doel ranselen. Uit de daaropvolgende corner kopte Jonathan van Eerd over.

In de 30e minuut lieten de Papendrechters pas voor het eerst zien, dat ze echt kunnen voetballen. Op het middenveld combineerde Sven van der Net met Jay Luciano, waarna Justin Beemsterboer langs de zijkant werd weggestuurd. Zijn voorzet vanaf de achterlijn kon maar net bij de eerste paal verdedigd worden. Aan de andere kant was ook Almkerk gevaarlijk. Het schot van Steven Molenschot kon onschadelijk gemaakt worden door Papendrecht-goalie Roy Rijntjes.

In de 43e minuut leidde een snelle counter van Papendrecht de 1-0 in. Justin Beemsterboer werd op rechts weggestuurd, waarna hij alleen richting het Almkerk-doel kon. Zijn schot werd gepakt door Maikel Korebits. De rebound viel voor de voeten van de Papendrecht-spits, die vervolgens tijdens zijn actie binnen het strafschopgebied onreglementair werd neergelegd. Hilgersom kon niets anders doen dan naar de stip te wijzen. Jay Luciano schoot de strafschop onberispelijk langs de in de verkeerde hoek liggende Korebits.

Tijdens de openingsfase van de tweede helft was Almkerk opnieuw de bovenliggende partij. Dit resulteerde al snel in de gelijkmaker. Een vrije trap van de linkerkant viel bij de eerste paal voor de voeten van Bart Dirven, die in een mêlee van spelers binnenschoot. De thuisploeg bleef slordig spelen, maar kreeg toch zijn kansen. De grootste was voor Jay Luciano, toen hij tijdens een counter diep werd gestuurd door Justin Beemsterboer. De snelle spits kon alleen voor Maikel Korebits het net echter niet vinden.

In de 70e minuut was er een vervelend moment voor Bart Dirven, toen hij in een duel met de Papendrechtse defensie ongelukkig terechtkwam en met een op het oog zware knieblessure per brancard het veld moest verlaten. Tijdens het laatste deel van de wedstrijd zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. Vlak voor het ingaan van de blessuretijd leek Almkerk er met de volle buit vandoor te gaan, toen invaller Nartey Roy Rijntjes met een kopbal passeerde. Op de doellijn behoedde aanvoerder Nick Kamerling zijn ploeg voor een nieuwe deceptie.

De slotfase kreeg een vreemde wending, toen de assistent-scheidsrechter zijn vlag omhoogstak voorafgaand aan het nemen van een vrije trap na een overtreding van Jay Luciano. Na kort overleg tussen scheidsrechter Hilgersom en de assistent-scheidsrechter werd Luciano de rode kaart getoond. Luciano, die verhaal wilde halen bij de leidsman, werd weggeleid door zijn medespelers. Hilgersom gaf vervolgens het teken, dat hij de wedstrijd tijdelijk stillegde en stapte van het veld. De reden voor het stilleggen was onduidelijk. Na een minuut of vijf werd de wedstrijd hervat om de laatste minuut uit te spelen. Een bijzonder einde van de wedstrijd die uiteindelijk in 1-1 eindigde. Bij navraag bij de scheidsrechter bleek de rode kaart gegeven te zijn voor onfatsoenlijk taalgebruik en werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt wegens wanordelijkheden van het team. Dat laatste was maar door weinig mensen opgemerkt.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett (Tomas de Brito), Leenheer, Baars, Saffignani (Molenaar),Van der Net, Lighaam, Beemsterboer, Luciano.

Onderschrift foto: Sven van der Net aan de bal tussen Almkerk-spelers, K. Molenaar kijkt toe.

Geschreven door Edwin Schreurs. De bijbehorende foto is van Guillaume Kortekaas.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.