Motie PAB inzake verhuurdersheffing sociale huurwoningen aangenomen

09 maart 2020
Motie PAB inzake verhuurdersheffing sociale huurwoningen aangenomen

PAPENDRECHT - Tijdens de afgelopen Papendrechtse raadsvergadering heeft het PAB een motie ingediend om uit te spreken, dat de verhuurdersheffing geen positieve effecten heeft voor de woningvoorraad in het bijzonder, maar ook negatief werkt voor de mogelijkheden van de woningcorporaties in het algemeen, derhalve ook in Papendrecht en daarbij ook voor de regio Drechtsteden.

Tevens wordt het college van burgemeester en wethouders te Papendrecht opgedragen deze motie ter kennis te brengen aan de Minister voor milieu en wonen, aan de fracties van de 2e kamer der Staten-Generaal, de VNG en alle gemeenteraden in Nederland en er bij de rijksoverheid op aan te dringen de verhuurdersheffing af te bouwen of af te schaffen waardoor de liquiditeit van de woningcorporaties zoals Woonkracht10 niet onnodig worden belast, waardoor deze middelen weer beschikbaar komen voor meer duurzaam wonen in Papendrecht, met name ten behoeve van starters en ouderen.

De motie werd uiteindelijk aangenomen met 14 stemmen voor (PAB, CDA, SGP en PvdA). De overige partijen VVD, D66, Christen-Unie, Groen-Links en Onafhanelijk Papendrecht stemden tegen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.