Papendrechts Nieuwsblad stopt per 1 april 2020

05 maart 2020
Papendrechts Nieuwsblad stopt per 1 april 2020

PAPENDRECHT - Uitgeverij DPG Media heeft besloten per 1 april 2020 te stoppen met het uitgeven van de huis-aan-huiskrant Papendrechts Nieuwsblad. Vanaf deze datum gaat DPG Media voor dit gebied een samenwerking aan met Kontakt Mediapartners, uitgever van Klaroen.nl. Het Papendrechts Nieuwsblad had een oplage van 13.800 stuks.

Op sociale media reageren veel mensen die denken dat het een 1 april grap is, maar het blijkt toch echt waar te zijn.

Na 1 april 2020 blijven er in Papendrecht twee lokale huis-aan-huis kranten over, namelijk Klaroen.nl en Dordt Centraal. Overigens biedt Dordt Centraal nauwelijks Papendrechts nieuws en is het meer een regionale huis-aan-huis krant.

Toch is regionaal gezien nog bijzonder dat Papendrecht twee huis-aan-huis kranten over houdt, want Dordrecht, Alblasserdam en Sliedrecht hebben nog maar 1 huis-aan-huis krant over.

In 2009 had Papendrecht nog vijf huis-aan-huis bladen, namelijk het Papendrechts Nieuwsblad, Het Kontakt, De Klaroen, De Stem Alblasserwaard en Dordt Centraal.

Floor de Groot, directeur Kontakt Mediapartners: "Vol enthousiasme blijven wij met onze titel Klaroen.nl aanwezig in Alblasserdam, Papendrecht, Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. Lezers en adverteerders kunnen er op rekenen dat we het lokale nieuws zoveel mogelijk op de voet blijven volgen en dat het onze intentie is onze positie verder uit te bouwen, zowel offline als online. Zo zal er een aparte voorpagina gemaakt gaan worden voor Papendrecht en voor Alblasserdam/Nieuw-Lekkerland/Kinderdijk".

Jan van Dun, algemeen directeur Local Media van DPG Media: "De markt ontwikkelt zich zo snel dat in veel gemeenten nog slechts plaats is voor één huis-aan-huiskrant. Terwijl er soms wel drie zijn met allemaal dezelfde uitdagingen. Dit leidt tot allerlei bewegingen binnen de huis-aan-huiskranten."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.