Rattenoverlast in Papendrecht

05 maart 2020
Rattenoverlast in Papendrecht

PAPENDRECHT - Papendrecht.net heeft signalen ontvangen dat er op diverse plekken in Papendrecht overlast van ratten/muizen wordt ervaren. Om te inventariseren in hoeverre dit het geval is en in welke wijken/straten, heeft Papendrecht.net afgelopen dinsdag op Facebook een oproep geplaatst, met de vraag om ervaringen te delen.

In twee dagen tijd hebben ruim 170 inwoners op deze vraag gereageerd en het blijkt dat de overlast in vrijwel geheel Papendrecht voorkomt.

Enkele reacties waren:
"Ikzelf woon in de Stellingmolen en ik heb ze niet IN m’n huis maar wel al regelmatig rond om m’n huis gezien. Maar ik weet dat heeeeeel veel buren hier ze wel in en om/op/onder hun huis hebben."

"Rembrandtlaan en Govert Flinckstraat zijn vorig jaar 4 ratten holen geweest. Melding van gemaakt en HVC is langs geweest. Een ratten hol is in januari weer opnieuw open gegraven. Of ze nu echt weg zijn, laten we het hopen."

"Ratten op het Merwehoofd en Slobbengors, inmiddels liggen de vieze plastic zakken lekker een paar dagen op straat nadat ze WEDEROM niet opgehaald zijn door HVC. Erg bevorderlijk!"

"Nu al een jaar niks meer gevangen maar daarvoor een stuk of 20 in een jaar tijd tussen mijn plafond van de slaapkamer naar de zolder. Pootstraat."

Op de raadsvergadering van de gemeente Papendrecht op donderdag 5 maart, heeft fractievoorzitter Sophia de Keizer van VVD Papendrecht naar aanleiding van deze reacties vragen gesteld aan wethouder De Ruijter.

De Ruijter gaf aan dat er verschillende oorzaken zijn. In de eerste plaats zijn er meer ratten, omdat het een zeer zachte winter is. Ten tweede is het van groot belang om geen vuil op straat de laten slingeren. Belangrijk is ook HVC die het afval op tijd moet ophalen. Wanneer dit niet het geval is, moet men direct HVC bellen. Verder is er ook nog het meldpunt van de gemeente Papendrecht waar men terecht kan. De Ruijter zal nog navragen hoeveel klachten er zijn ingediend bij het meldpunt over rattenoverlast.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.