PKC pakt een zeer ruime overwinning bij KoogZaandijk: 18-30

02 maart 2020 door Hennie van der Zouw
PKC pakt een zeer ruime overwinning bij KoogZaandijk: 18-30

PAPENDRECHT - Het is ongemeen spannend in de Korfbal League. Met twee ronden te gaan is het eerste van vier tickets voor de play-offs voor de Korfbal Leaguefinale op 4 april in Rotterdam Ahoy vergeven.

In speelronde zestien werden alle vijf wedstrijden op zaterdagavond gespeeld. PKC liet er geen gras over groeien en pakte met een zeer ruime overwinning op KZ het eerste ticket voor de play-offs.

KZ - PKC
In Koog aan de Zaan werd er een belangrijke wedstrijd afgewerkt tussen twee ploegen die aanspraak willen maken op de play-offs. Bij PKC startte Laurens Leeuwenhoek weer in de basis ten koste van Randy Oosting en Suzanne Struik startte op de plaats van Zita Schröder. Echter, het was de thuisploeg die uit de startblokken schoot en in een mum van tijd met 2-0 voor stond. PKC had deze achterstand bij 3-4 alweer omgebogen in een voorsprong. Bij een stand van 4-5 miste Joost Hofman een strafworp en hier profiteerde PKC van, want de Papendrechters sloegen vanaf dat moment voor het eerst een gat van drie doelpunten verschil (4-7).

Nadat Maaike Steenbergen het veld met een op het oog zware knieblessure moest verlaten kwam bij PKC Daphne Roelofs in het veld. Zij zette haar ploeg meteen op vier doelpunten verschil: 6-10. Deze voorsprong werd voor rust nog uitgebreid waardoor er met 8-15 de rust werd ingegaan.  Na rust liep PKC alleen maar verder uit en probeerde KZ met verschillende wissels beter in de wedstrijd te komen. Echter, bij 13-23 stond er al een verschil van tien doelpunten op het scorebord en kwam de overwinning voor PKC niet meer in gevaar. De Papendrechters speelden een goede wedstrijd en scoorden over veel verschillende schijven. Door deze winst heeft PKC het eerste ticket voor de play-offs bemachtigd en zal KZ alles op alles moeten gaan zetten in de laatste twee wedstrijden. (Uitslag: 18-30)

DVO/Accountor won opnieuw van een topploeg. Ditmaal werd regerend landskampioen Fortuna/Delta Logistiek verslagen, waardoor de Bennekommers de play-off plekken tot op een punt naderen.

Niet alleen in de bovenste regionen van het klassement is het spannend, ook de strijd tegen degradatie is nog niet gestreden. GG/IJskoud de Beste kon niet verrassen tegen LDODK/Rinsma Modeplein en blijft daarmee op vier punten staan. Echter, concurrent Tempo versloeg DOS'46, waardoor de Alphenaren in punten gelijk komen met Groen-Geel. Het onderlinge resultaat is nog wel in het voordeel van de Wormernezen, waardoor Tempo nog altijd moet vrezen voor directe degradatie.

De uitslagen van speelronde zestien in de Korfbal League:
TOP/SolarCompleet - Blauw-Wit (A): 26-25
KZ/Thermo4U - PKC/SWKGroep: 18-30
DVO/Accountor - Fortuna/Delta Logistiek: 22-17
Tempo - DOS'46: 30-25
LDODK/Rinsma Modeplein - GG/IJskoud de Beste: 32-16

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.