Papendrecht trots op ruim 190 ZAPpers

27 december 2013
Papendrecht trots op ruim 190 ZAPpers

PAPENDRECHT - Alle bij de gemeente bekende ZAPpers (Zwerf Afval Pakkers) kregen donderdag 12 december 2013 een Papendrechtse ZAPspeldje uitgereikt als dank voor hun goede werk voor de samenleving. Jeugdige ZAPpers werden extra in het zonnetje gezet. Zij kregen, naast het ZAPspeldje, ook een bioscoopbon uit handen van wethouder Wilco Scheurwater.

Papendrecht is trots op haar grote aantal ZAPpers: jonge en niet meer zo jonge inwoners zijn actief. Naast bewoners zijn 4 basisscholen, 5 verenigingen, 2 middelbare scholen, 2 buurtteams en 4 stichtingen actief en helpen mee om Papendrecht nog schoner te krijgen. Een mooi voorbeeld is Gemiva die met haar cliënten op stap gaat met de ZAPkar op de Rembrandtlaan en omgeving. Ook de Pieter Zeemanlaan e.o. wordt keurig bijgehouden door de medewerkers van de Groenderij. Kortom, in Papendrecht wonen heel veel Supporters van Schoon.
Papendrecht is trots op haar 190 ZAPpers

In maart dit jaar hebben zich in Papendrecht, na een huis aan huis actie tijdens NL-doet, ruim 80 nieuwe inwoners aangemeld als ZAPper. Een heel
groot resultaat en uniek in Nederland. Er wordt vanuit de gemeente veel aandacht geschonken aan afvalscheiding en het voorkomen van zwerfvuil. Het huis-aan-huis ophalen van oud papier wordt in 2014 ingevoerd.

Alle inwoners die bij de gemeente Papendrecht ingeschreven zijn als ZAPper, ontvangen van de gemeente een afvalgrijper in bruikleen, een hesje, handschoenen en een rol vuilniszakken. U wordt als ZAPper ondersteund door de gemeente, maar ook uw wijkplatform heeft aandacht voor uw bevindingen. U bent als ZAPper een echte wijkvrijwilliger en wordt daarvoor erg gewaardeerd.

Wilt u ook gaan ZAPpen?Meld u aan! Bel telefoonnummer 14078 en vraag naar één van de wijkcoördinatoren of geef u op per mail:
wijkgerichtwerken@papendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.