Beginnend bestuurder uit Papendrecht raakt binnen een maand zijn rijbewijs kwijt

29 februari 2020
Beginnend bestuurder uit Papendrecht raakt binnen een maand zijn rijbewijs kwijt

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT - Op zaterdag 22 februari 2020 omstreeks 02.12 uur kregen agenten van de politiemeldkamer een melding van een (eenzijdige) aanrijding tegen een lantaarnpaal op de Thorbeckelaan in Sliedrecht. De meldster zou nog mensen rond het voertuig zien lopen. Een politieauto reed op dat moment toevallig nog geen 500 meter van deze locatie en was in mum van tijd ter plaatse.

Aanrijding
Ter plaatse zagen de agenaten de desbetreffende auto op de verhoogde rijbaanscheiding staan bovenop een omvergereden lantaarnpaal. De bestuurder vertelde eerlijk dat hij een fout had gemaakt door met drank op te gaan rijden. Hij had een horecagelegenheid op het Burgemeester Winklerplein bezocht en wilde daarna naar huis rijden. Op de rotonde Thorbeckelaan met de Simon Stevinsstraat wilde hij linksaf de Thorbeckelaan op rijden in de richting van de Stationsweg, maar raakte net na de rotonde de macht over het stuur kwijt. De bestuurder verklaarde een black-out te hebben gehad en niet meer precies te weten wat er exact was voorgevallen.

Tegenstribbelen
De bestuurder blies daarop een F-indicatie waarna hij werd aangehouden. Tijdens de aanhouding stribbelde hij in eerste instantie tegen. Hierna werd hij geboeid en in de politieauto geplaatst. Hierbij is gepast geweld gebruikt.

Rijden onder invloed
Op het bureau blies de verdachte, een 24 jarige Papendrechter, maar liefst 1040 ug/l.
Dit is bijna 12x teveel voor een beginnend bestuurder waarbij 88 ug/l is toegestaan. Uit het politiesysteem bleek dat de Papendrechter net op 29 januari 2020 zijn rijbewijs had gehaald.

Invordering rijbewijs
Binnen een maand raakte de Papendrechter dus zijn rijbewijs alweer kwijt. De verdachte heeft direct een dagvaarding van het CVOM ontvangen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.