Denksportcentrum Papendrecht viert 25-jarig jubileum

25 februari 2020
Denksportcentrum Papendrecht viert 25-jarig jubileum

PAPENDRECHT - Op 1 februari 1995 werd de Stichting Denksport Papendrecht opgericht door vier Papendrechters met een visie: Louis Engelschman, Arie Hoeflaak, Aad de Koning en Ko Stigter.

Zij waren bestuurders van meerdere verenigingen en deelden met elkaar de overtuiging  dat de Papendrechtse bridgeclubs en schaakvereniging groot belang hadden in het streven naar een gezamenlijk onderkomen.

Zoektocht naar locatie
Het belangrijkste doel van de Stichting was het vinden van een locatie. Die werd in augustus 1995 gevonden, toen zij op een veiling een voormalige dansschool kochten.
De financiering van het pand aan de Van der Palmstraat 12, was niet heel simpel. Maar met steun van de gemeente, de lokale bank en crowdfunding via obligaties, werd het benodigde kapitaal bijeen gebracht.

Omdat het pand behoorlijk verwaarloosd was, werkten vrijwilligers gedurende een half jaar flink door om het gebouw geschikt te maken.
In mei 1996 werd het Denksportcentrum Papendrecht officieel geopend. Een grote en een kleine zaal, volledig en optimaal ingericht voor het bridgen en schaken.
Het seizoen daarop gingen de clubs van start.

Goede bezetting van het centrum
Bestuurslid Henk Mooij legt uit: "In het centrum hebben nu al 25 jaar een kleine 600 bridgers en schakers van de zeven bridgeverenigingen en schaakclub Pascal er wekelijks tot volle tevredenheid hun clubavond. Daarnaast is Papendrecht de hoofdstad van het bridgedistrict Dordrecht. Het district speelt er elke week op donderdagavond of vrijdag overdag competitie.

Het Denksportcentrum wordt regelmatig gehuurd door meerdere instanties en verenigingen. Bijvoorbeeld door Verenigingen van Eigenaren, Watersportvereniging, Veilig Verkeer Nederland en nieuwjaarsrecepties. Per jaar tellen we 30.000 bezoekers en dat is bijna net zoveel als onze buurman, theater De Willem.

Het bestuur van de Stichting Denksport Papendrecht is er trots op dat dankzij de inzet van vele vrijwilligers het Denksportcentrum al 25 jaar een parel genoemd kan worden. Een accommodatie waar in een prettige sfeer gebridged en geschaakt wordt en voor redelijke prijzen een consumptie kan worden genuttigd.

Jubileumfeest
Het 25-jarig jubileum wordt gevierd met een groots bridge- en schaaktoernooi op zaterdagmiddag 4 april. En omdat het eigen centrum te klein is voor een toernooi voor alle leden van de verengingen, is die zaterdag onderdak gevonden bij theater De Willem en het Willem de Zwijger College.

Na afloop is er een gezellig samenzijn voor alle deelnemers in het Denksportcentrum voor de prijsuitreiking, het bekijken van de jubileumfilm en een paar toespraken", aldus Henk Mooij.

Voor meer informatie, zie www.denksportcentrumpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.