Duane van Dijkhuizen NK goud in 3 sprongen

20 februari 2020 door Hennie van der Zouw
Duane van Dijkhuizen NK goud in 3 sprongen

PAPENDRECHT - Wéér polsstok goud na zinderende finale op nk atletiek. 'Geen sportman van Papendrecht….. dan maar kampioen van Nederland,' moet de jonge Van Dijkhuizen, lid van Fortius, oud-lid van Passaat zondag 16 februari in Apeldoorn bij Omnisport gedacht hebben.

Duane, oud-leerling van de Knotwilg en nu eindexamen kandidaat aan het Johan de Witt gymnasium, schrijft geschiedenis door eerst de outdoor- en nu, een dik half jaar later, de indoor titel te veroveren.

Na een zinderende finale bol van spanning en boordevol strategische spelletjes barstte het publiek in een ovationeel gejuich uit na zijn beslissende sprong op 4.70 meter. De beste jaarprestatie junioren A1 en zijn derde p.r. in 3 weken. Nadat zijn tegenstander in 2 sprongen de 4.65 meter had gehaald en Duane niet, besloot hij tot een potje blufpoker door de lat op 4.70m te laten leggen voor de, bleek later, allesbeslissende sprong ….... en de rest is geschiedenis.

Tevreden blikte Duane naar zijn beide trainers, Rik van Leeuwen en Arno Tavenier die hun tactische strijdplan beloond zagen worden en het even heel erg naar hun zin hadden.

Duane van Dijkhuizen, een sportman puur sang, een sieraad voor Papendrecht heeft met zijn beide trainers een duidelijk doel gesteld. Gekscherend stellen zij dat Tokio (O.S.) te vroeg komt maar dat Parijs “niet zo ver” meer is. De toekomst zal het uitwijzen, maar nu eerst op naar het volgende Sportgala…….. Wie weet..

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.