Bert Blase in de race voor burgemeesterschap Den Haag

20 februari 2020
Bert Blase in de race voor burgemeesterschap Den Haag

PAPENDRECHT -  Bert Blase, inwoner en oud gemeenteraadslid van Papendrecht (1998-2009), wil burgemeester van Den Haag worden. Hij besloot  'open en transparant' te solliciteren voor het ambt door het plaatsen van een YouTube-filmpje waarin hij zegt de 'juiste man' te zijn voor het burgemeesterschap in Den Haag.

De normale procedure voor het kiezen van een nieuwe burgemeester vindt plaats achter gesloten deuren en kandidaten blijven meestal strikt geheim. Blase zegt af te willen van de sfeer van geheimzinnigheid die om het benoemingsproces hangt en vindt dat de inwoners van Den Haag recht hebben om te weten wie belangstelling heeft. "Uiteindelijk is het de beste optie als de gemeentes zelf kunnen invullen hoe de burgemeester wordt gekozen", aldus Blase. Of ze dan kiezen voor een directe verkiezing of dat de gemeenteraad erover stemt, het zal hoe dan ook het proces democratischer maken.

Blase zegt verder dat deze transparante bestuursstijl bij hem past en dat hij serieus naar het ambt solliciteert. 'Want een moderne stad wordt niet bestuurd van achter bureaus in het stadhuis, maar samen met de mensen in de stad.' Hij zal de voortgang van zijn sollicitatie ook delen via YouTube. Hij is niet bang voor imagoschade bij een mislukte poging. 'Het laat alleen maar zien dat ik ambitie hebt'. Verder vind Blase het belang van de democratie belangrijker dan enig persoonlijk belang dus doet het er sowieso niet toe.

Blase heeft al ervaring met het burgemeesterschap. Zo was hij eerder (waarnemend) burgemeester van Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Vlaardingen en Heerhugowaard. Verder was Blase actief als gemeenteraadslid in Papendrecht.

Hieronder kunt u de 'sollicitatievideo' vinden:

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.