Gesprek met burgemeester Blase van Alblasserdam over diverse knelpunten

17 oktober 2013
Gesprek met burgemeester Blase van Alblasserdam over diverse knelpunten

PAPENDRECHT ALBLASSERDAM - Op vrijdag 18 oktober praat een delegatie van het 'Comite Asbest Nedstaal Nee', het 'Platform Overlast Rivierendriesprong' samen met de fractie lijst Ruud Lammers met burgemeester Blase van Alblasserdam.

In zijn brief aan Burgemeester Blase vertelt de lijst Ruud Lammers: "Het verzoek is – gezien de lopende procedures op korte termijn – samen met de burgemeester een gesprek te organiseren met de Commissaris van de Koning (CDK) waarbij aanwezigheid van diverse belangengroeperingen (Comité Asbest Nedstaal Nee, Tegenwind Alblasserdam, Platform Overlast Rivierendriesprong) alsmede enkele regionale politici en bestuurders. In dit gesprek kan met de CDK de problematiek worden besproken alsook zijn visie over de oplossingen van bovengenoemde problemen worden gehoord".

De fractie lijst Lammers stelt hierover: "Ons doel is dat er nu op korte termijn ‘oplossingsgerichte en voortvarende stappen’ worden gezet in deze nu reeds jarenlang zich voortslepende dossiers, zowel door de lokale overheden (de gemeenten) alsook de regionale overheden (Gedeputeerde Staten van de Provincie Zuid-Holland)". 

"Voor zowel de Provincie Zuid-Holland als de gemeente Alblasserdam" schrijft de fractie lijst Lammers, "is luchtkwaliteit een belangrijk thema. Naast kwaliteitsverbetering als Provinciale regisseurstaak is de gemeente ook aan zet".

`Het is wat ons betreft een gezamenlijke uitdaging om de aangetoonde en zeer substantiële milieuoverlast als hiervoor genoemd onder de eerste prioriteit doeltreffend en doel zeker aan te pakken en simultaan met stevige eisen omtrent een veel schonere productie – gelet op het reeds zwaar belaste milieu in de gemeente Alblasserdam en de directe omgeving – een forse inhaalslag te maken die nodig is ten gunste van ons aller (volks-) gezondheid`. Aldus de fractie Lijst Lammers in zijn brief aan Burgemeester Blase van Alblasserdam.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.