Gemeenteraad Alblasserdam vraagt Blase te solliciteren als burgemeester

20 mei 2009

PAPENDRECHT/ALBLASSERDAM - Tijdens een bijzondere raadsvergadering van de gemeente Alblasserdam heeft de raad op voorstel van de vertrouwenscommissie de Papendrechter Bert Blase (zie foto), de huidige gemeentesecretaris a.i., gevraagd te solliciteren naar de functie van burgemeester van de gemeente Alblasserdam. De Commissaris van de Koningin, de heer Franssen, heeft aangegeven zijn medewerking hieraan te verlenen.

De vertrouwenscommissie bestaat uit de vijf fractievoorzitters en wethouder A.D. Cardon als adviseur.

De benoemingsprocedure is erop gericht om de heer Blase per 1 november van dit jaar als kroonbenoemde burgemeester te benoemen.

De heer Blase is sinds juli 2007 gemeensecretaris a.i. voor de gemeente Alblasserdam. Mede onder zijn leiding zijn de gemeentelijke organisatie en financiën op orde gebracht.

Hij is tevens fractievoorzitter van de PvdA in Papendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.