Blase kandidaat lijsttrekker provincie PvdA

19 september 2006

PAPENDRECHT - Bert Blase stelt zich beschikbaar voor het PvdA-lijsttrekkerschap voor de Provinciale Staten. Hij is momenteel fractievoorzitter in de gemeenteraad van Papendrecht. De PvdA verdubbelde zich onder zijn leiding bij de verkiezingen van dit voorjaar en Blase geeft aan dat hij de provinciale PvdA wil opschudden, zoals dit ook in de gemeenten is gebeurd. Zuid Holland telt circa 3,5 miljoen inwoners. De lijsttrekker van de PvdA wordt via een referendum in de maand oktober door de ongeveer 12.500 leden van de PvdA in onze provincie gekozen. De verkiezingen voor de Provinciale Staten vinden plaats op 7 maart 2007.

In het dagelijks leven is Blase directeur Maatschappelijke Ontwikkeling bij de gemeente Dordrecht. Zijn dienst houdt zich bezig met onder meer Onderwijs, Zorg, Sport, Recreatie, Wijkgericht Werken en Herstructurering van oude stadsdelen.

Blase wil een vernieuwingsslag in de PvdA, zoals dat ook in de Zuid-Hollandse gemeenten is gebeurd. Rotterdam en Den Haag zijn daarvan voorbeelden. Maar ook naar steden als Delft, Leiden, Dordrecht en gemeenten van geringer omvang. De PvdA is in al die plaatsen onder de ‘bestuurlijke kaasstolp’ vandaan gekropen. De vernieuwing die in de gemeenten plaatsvindt is ook noodzakelijk in het provinciaal bestuur.

Blase was in maart 2006 formateur van de links-christelijke coalitie in Papendrecht. Tijdens de formatieperiode hield hij dagelijks een openbaar internetdagboek bij. Burgers konden iedere stap in de besprekingen volgen en konden daarop reageren. De reacties werden meegenomen aan de onderhandelingstafel. De afzenders kregen steeds direct te horen wat met hun ideeën werd gedaan.
Ook nu houdt Blase een campagnedagboek bij op www.bertblase.nl. Naast de leden van de PvdA, kunnen alle inwoners van Zuid Holland meedenken en op zijn acties en ideeën reageren. Op deze site zijn ook zijn CV, ‘meningen over Bert Blase’ en andere campagne-informatie te vinden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.