Phoenix '17 Jeugdteam viert Kampioenschap

18 februari 2020 door Hennie van der Zouw
Phoenix '17 Jeugdteam viert Kampioenschap

PAPENDRECHT - Phoenix’17 kan in haar 2-jarig bestaan opnieuw een kampioen verwelkomen. Het eerste jeugdteam is op de laatste wedstrijddag van de najaarscompetitie kampioen geworden door het zelf af te dwingen. In een rechtstreeks duel met de achtervolger Dynamo Sassem uit Sassenheim werd met 3-2 winst het kampioenschap binnengehaald.

Wekenlang gaven Phoenix’17 en Dynamo Sassem elkaar geen duimbreed toe. Het verschil bedroeg continu 1 punt. De uitwedstrijd had Phoenix’17 nog met 4-1 verloren.

Afgelopen vrijdag was in Sportcentrum Papendrecht veel publiek aanwezig om de jeugdploeg te ondersteunen: opa’s en oma’s, ouders, eigen Phoenix-jeugd zagen tijdens de warming-up een gespannen ploeg.

De wedstrijd werd door maar liefst drie coaches begeleid om de rust in het team te brengen en het team van de nodige tactische aanwijzingen te voorzien. In deze wedstrijd speelde de 3e dame, Melanie Toes, niet mee. De wedstrijd ging van start met twee dubbels, heren- (Quinten Matla en Roan van der Molen) en damesdubbel (Lieve Teubel en Kelly Tittel). Helaas verloren de heren (17-21 / 16-21). De dames pakten met overtuiging de overwinning (22-20 / 21-17).

Met 1-1 uit de dubbels werden de heren- en damesenkel gespeeld. Daar viel met name de vechtersmentaliteit op van Roan van der Molen (14 jaar). De 1e set werd nog verloren, maar na coaching kwam hij in de wedstrijd. De met passie spelende Roan trok de 2e set naar zich toe. In de 3e set moest hij alles geven en met 21-18 zielde hij neer op de grond, vol ongeloof over het winnen van deze wedstrijd (19-21 / 21-16 / 21-18). Roan en zijn trainer omhelsden elkaar van geluk. Wat een spannende partij!

Ook Kelly Tittel met haar 14 jaar speelde een dijk van een partij. Met 21-10 en 21-16 werd haar tegenspeelster gedecideerd verslagen.

Dit bracht de tussenstand op 3-1 en met deze stand waren ze al kampioen! De mix moest nog wel gespeeld worden door Quinten Matla en Lieve Teubel, maar deze werd helaas met 15-21 en 17-21 verloren.

De jeugdploeg heeft daarna de spanning van zich af laten glijden in de kantine van Sportcentrum Papendrecht. Cadeaus werden uitgereikt aan de spelers en trainer/coach Stephen Tittel gaf een speech over hoe geweldig het team het afgelopen seizoen gepresteerd heeft.

Lang kan de jeugdploeg echter niet blijven feesten, want op zaterdag 15 februari is de voorjaarscompetitie van start gegaan voor Phoenix’17 JX1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.