Belangrijke en terechte zege voor Papendrecht

17 februari 2020 door Hennie van der Zouw
Belangrijke en terechte zege voor Papendrecht

PAPENDRECHT - Op zaterdag 15 februari heeft Papendrecht op sportpark Stadspolders in Dordrecht tegen Oranje Wit net als in de thuiswedstrijd de volle winst gepakt met een 3-0 zege. De overwinning was dik verdiend in een wedstrijd, waarin de Papendrechtse defensie weinig tot geen kansen heeft weggegeven. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor Papendrecht. Eerst was het Jay Luciano, die zijn schot naast zag gaan. Kort daarop was het zijn kompaan in de aanval, Justin Beemsterboer, die profiteerde van een onderschepping van Luciano. Hij zag het schot in het zijnet belanden. Oranje Wit was lange tijd onmachtig en kwam niet in de buurt van Papendrecht-sluitpost Roy Rijntjes.

De eerste echte kans van de wedstrijd was voor Justin Beemsterboer, die alleen voor Luc Francissen verscheen. Met een prima redding behoedde de doelverdediger van Oranje Wit zijn ploeg voor een achterstand. Uit de daaropvolgende corner viel alsnog 0-1. Net als een week eerder kopte Papendrecht-aanvoerder Nick Kamerling snoeihard binnen. Niet veel later gaf Gijs Kila een verkeerde terugspeelbal, die opgepikt werd door Justin Beemsterboer. Wederom was Francissen de sterkste in het een-op-eenduel.

Rond de 35e minuut nam Papendrecht wat gas terug, waardoor de gastheren meer de bal kregen, maar zij kwamen niet verder dan wat kleine mogelijkheden. Papendrecht had dan al de net herstelde Rick Molenaar zien uitvallen.

Na de rust liet Papendrecht de bal aan Oranje Wit. De rood-zwarten loerden met hun snelle spitsen op de counter. In minuut 51 was het bijna raak, toen Jay Luciano in de omschakeling er vandoor kon. Zijn voorzet kon niet vol geraakt worden door Beemsterboer, waardoor de bal naast hobbelde. Oranje Wit ging wat opportunistischer spelen door de ballen in het strafschopgebied te brengen met lange ballen. Dit zorgde regelmatig voor onoverzichtelijke situaties, maar de Papendrecht-defensie was onder leiding van het duo Kamerling en Goodett oppermachtig.

In de 81e minuut sloeg Papendrecht toe met geweldig uitgespeelde counter. Na een mooie combinatie tussen Koen Lighaam en Xavier Leenheer gaf de laatste een prima voorzet vanaf de achterlijn, die ingeschoten werd door Justin Beemsterboer. In eerste instantie kon Francissen nog redding brengen, maar op de rebound was hij kansloos. Vlak voor het eind kwam Papendrecht op 0-3. Het was wederom Justin Beemsterboer, die het doelpunt op zijn naam schreef. Hij werd aan de linkerkant weggestuurd, kon de zestien in en verschalkte met een diagonaal schot de goalie van Oranje Wit. Een bijzonder welkome en verdiende overwinning voor de zeer tevreden trainer Johan Sturrus. Papendrecht staat nu op de 10e plek, twee punten boven de streep.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Van Ek, Leenheer, Molenaar (Baars), Van der Net, Lighaam, Beemsterboer, Luciano.

Onderschrift foto: De hardwerkende en twee keer scorende Justin Beemsterboer was een plaag voor de defensie van Oranje Wit. Tekst en foto: Beide zijn van Edwin Schreurs.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.