Delegatie VV Papendrecht naar Zuid-Afrika

17 februari 2020 door Hennie van der Zouw
Delegatie VV Papendrecht naar Zuid-Afrika

PAPENDRECHT - Op dinsdag 7 april zal een delegatie van VV Papendrecht afreizen naar Zuid-Afrika voor een bezoek van een week. Deze reis staat in het teken van verbinding en het opzetten van een schoolsportproject. De aanleiding voor dit bezoek is het eerdere bezoek van Cloetesville High School aan VV Papendrecht afgelopen september. Tijdens dit bezoek hebben verschillende gastgezinnen een of meerdere jongeren in huis gehad voor een periode van 10 dagen. Gedurende dit verblijf is er een dusdanige band ontstaan tussen leden en de jongeren van Cloetesville, dat enkelen het initiatief hebben genomen om die kant op te gaan. Daarom zullen binnenkort de clubkleuren van VV Papendrecht te zien zijn in Cloetesville, Zuid-Afrika.

Het bezoek heeft echter wel een missie. De delegatie, bestaande uit Richard Nardten, Mark Schreurs, Thomas Muilwijk, Faysal Boudihi en Dennis Zaal, zal meerdere gesprekken voeren met diverse stakeholders, als scholen, de lokale overheid en welzijnsorganisaties, over het opzetten van een Back-to-School-programma.

Wat houdt het programma in?
Cloetesville is een arme community in de gemeente Stellenbosch. Hoewel Stellenbosch bekend staat als tweede vestigingsplaats van Nederlanders in Zuid-Afrika (na Kaapstad), om zijn mooie omgeving en om zijn beroemde wijnboerderijen, is Cloetesville allesbehalve vredig en rustig. Er heerst veel armoede en overlast door rivaliserende bendes. Kinderen worden dagelijks geconfronteerd met soms gruwelijke omstandigheden. De groep Papendrechters zullen samen met Cloetesvile Primary School en Cloetesville High School en de stichting ‘Friends of Stars in their Eyes’ proberen om een programma op te zetten, waarbij kinderen kunnen deelnemen aan sportactiviteiten gedurende de zomer- en wintervakanties. Door deel te nemen aan die activiteiten zijn de kinderen van straat en worden ze weggehouden van alle nare zaken. Maar tevens ontvangen ze bij elke activiteit ook diverse schoolspullen. Zo hebben de kinderen bij terugkomst op school een goed gevulde rugzak en wordt school ook een stuk leuker.

Het bezoek aan Cloetesville zal worden afgesloten met een groots voetbaltoernooi.

Mocht u wellicht een bijdrage willen leveren aan dit mooie project, dan kunt een financiële gift doen middels een donatieknop op de website www.friendsofstars.nl. Voor andersoortige bijdragen kunt u terecht bij een van de mensen van het Papendrechtse reisgezelschap, die uiteraard bereid zijn om alle vragen over dit project te beantwoorden. U kunt ook per e-mail contact opnemen met Dennis Zaal via: d.zaal@friendsofstars.nl.

Wij houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.