Voedselbank Papendrecht in nood door afname versproducten

11 februari 2020
Voedselbank Papendrecht in nood door afname versproducten

PAPENDRECHT - Wim Tromp, vrijwilliger van de voedselbank Papendrecht, luidt de noodklok. Er is een behoorlijk tekort aan versproducten en de trend is dat deze daling verder zal gaan.

Wim Tromp geeft aan: "Zoals u misschien weet is in het kader van minder verspillen bij de supermarkten door de supermarkten een actie gestart om zo veel mogelijk, tegen gereduceerde prijs levensmiddelen die 'op datum' zijn te verkopen. Het gevolg daarvan is dat de voedselbank(en) veel minder levensmiddelen binnen krijgen.

Tegelijkertijd neemt de vraag bij de voedselbanken toe. In Papendrecht zijn weer een paar vluchtelingengezinnen geplaatst, die ook afhankelijk zijn van de voedselbank. Naast vluchtelingen is er nog steeds een toename van inwoners die te weinig inkomen hebben om rond te komen.

Er wordt in Papendrecht door de vrijwilligers hard gewerkt om iedereen te kunnen voorzien van voedsel, ook het bedrijfsleven in Papendrecht sponsort de voedselbank met een bestelauto en gebouw, terwijl ook de kerken iedere maand een forse bijdrage leveren.

Toch zal dit op termijn niet genoeg zijn om iedereen op een goede manier te kunnen voorzien van voldoende voedsel. Momenteel is het aandeel wat de supermarkten leveren voor wat betreft versproducten met meer dan 50% gedaald en de trend is dat de volumedaling door zal zetten", aldus Wim Tromp.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.