Oproep Sandra Verdoorn: 'Pluk fruit voor de Voedselbank!

19 oktober 2019
Oproep Sandra Verdoorn: 'Pluk fruit voor de Voedselbank!

PAPENDRECHT - Wereldwijd wordt deze week aandacht besteed aan de armoede waarin veel mensen leven. Sandra Verdoorn heeft afgelopen woensdag voor het eerst de Papendrechtse voedselbank bezocht, zie hieronder haar ervaringen

"Woensdag 16 oktober was het Wereld Voedseldag. In het kader daarvan hield de Voedselbank in Papendrecht een open dag.
Omdat ik het best lastig vond om zomaar eens binnen te stappen bij de Voedselbank omdat de vrijwilligers wel meer te doen hebben dan een raadslid te woord te staan, leek mij dit een mooie aanleiding om te gaan kijken in de Coornhertstraat bij de Papendrechtse Voedselbank.

Het is een heel dubbel gevoel als je daar binnen stapt. Aan de ene kant zie je dat het er super netjes en geordend uitziet, maar aan de andere kant is het verschrikkelijk dat het nodig is.
Ik werd hartelijk rondgeleid en we hebben een goed gesprek gehad over wat de vrijwilligers allemaal doen.

Er zijn nu zo’n 100 gezinnen in Papendrecht afhankelijk van de Voedselbank! 100! Ja echt, zoveel.
Ik schrok best van dit aantal.

Het gaat dan om allerlei mensen, werkenden, niet werkenden (om wat voor reden dan ook) , statushouders , maar ook ouderen. Waar ze zich best zorgen om maken is dat ze minder ouderen zien, de schaamte bij hen is vaak groter dan de durf om de vraag om hulp te stellen.
Fantastisch vond ik het feit dat ik hoorde dat er een anonieme ‘Sinterklaas’ is uit Zwijndrecht waarvan de kinderen die bij de Voedselbank lopen een mooi cadeau mogen uitkiezen, ze mogen gewoon een verlanglijstje invullen tegen een aanzienlijk bedrag en krijgen dan hun zo geliefde cadeau. Een echt Sinterklaasfeest ook voor hen.

Zorgen over de toekomst hebben de vrijwilligers wel. Ze kunnen nog heel goed vrijwilligers gebruiken voor diverse activiteiten.
Ook het feit dat er erg weinig aanbod is van vers fruit en groente en zuivelproducten vinden ze erg jammer.

En daar komt mijn oproep om de hoek kijken:
Als ik met mijn hond een rondje loop, zie ik in diverse tuinen bomen en struiken met fruit staan.
Op mijn vraag laatst aan iemand waarom ze de pruimen niet van de boom haalden kwam als antwoord dat ze die niet lusten ,maar die boom stond er al toen ze het huis kochten en hij hield zo mooi inkijk tegen, maar de pruimen zelf hoefden ze niet, dus was alles voor de vogels.
Inwoners van Papendrecht, als u fruitbomen met appels en of peren of pruimen of druiven ranken aan de schuur heeft en u weet niet meer wat u met al dat fruit moet doen.... pluk het toch en breng het bij de Voedselbank. U doet er heel veel mensen een groot plezier mee!"

Sandra Verdoorn

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.