Papendrechtse organisaties verzorgen vakantietasjes voor de Voedselbank

26 juni 2019
Papendrechtse organisaties verzorgen vakantietasjes voor de Voedselbank

PAPENDRECHT - Bij de Voedselbank zijn vandaag zo’n 100 rugzakjes gevuld met leuke spullen voor de komende vakantieperiode. Kinderen die in armoede opgroeien, kunnen niet met vakantie. Als hun klasgenootjes op de camping zijn, blijven zij thuis. Er is er geen geld om er even tussenuit te gaan.

Een van de kerken in Papendrecht, De Morgenster, had vorig jaar een actie gevoerd om geld te verdienen voor kinderen in armoede, zowel in Ruanda als in het eigen dorp. Nu is het moment waarop de kinderen van de Papendrechtse voedselbank een zomerverrassing zullen krijgen.

Kerk in Actie, de landelijke organisatie, heeft de Actie Vakantietas bedacht. Daar konden gratis rugzakjes besteld worden om allerlei spulletjes in te doen waar de kinderen in de vakantie plezier aan kunnen beleven. Iedere plaats bedenkt zelf wat er in gaat. Hier hebben de tasjes een zomerabonnement voor de speeltuin, wat speel- of knutselmateriaal en een bon voor een ijsje. De inhoud is afhankelijk van de leeftijd van de kinderen.

Ook zitten er bonnen bij voor een leuke speurtocht bij de Heerlijkheid van Papendrecht, de Natuur- en Vogelwacht en activiteiten van het jongerenwerk. Ook de Gemeente Papendrecht heeft een bijdrage geleverd aan de inhoud.

Ook de medewerking van de Voedselbank is belangrijk. Bij Annie Poelman zijn de gezinnen bekend en de Voedselbank zal de tasjes binnenkort uitdelen.

Bij de foto: Greet Lievaart en Nel van Stam (namens de diaconie van de Morgenster) hebben de tasjes voorbereid en gevuld, wat een hele klus was. Verschillend per leeftijd, jongens/meisjes, met naam erop, gebundeld per gezin. Maar de voorpret is groot!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.