Voedselbank houdt Open Dag

16 oktober 2018
Voedselbank houdt Open Dag

PAPENDRECHT - Op 16 en 17 oktober, in week 42 vallen elk jaar respectievelijk de Wereld Voedseldag en de Wereld Armoededag. Beide thema’s raken de kern van het werk van de voedselbanken.

In de missie van de voedselbanken staat vastgelegd, dat zij voedsel inzamelen, voedsel dat anders verspild zou worden. En dat uitdelen aan mensen, die dat heel hard nodig hebben. Voedselbanken strijden zo tegen voedselverspilling.

Om die reden is week 42 uitgeroepen tot de Week van de Voedselbanken. De voedselbanken hopen in die week drempels te verlagen. 'Je hoeft je niet te schamen om naar de voedselbank te gaan.'

Ruim een derde van alle voedselbanken in Nederland doet mee in dit eerste jaar. Diverse voedselbanken organiseren een open dag. Ben je benieuwd hoe het werkt? Wil je zien waar voedselbanken hun eten inzamelen? En hoe die kratjes worden gevuld? Wil je zien hoe ze omgaan met voedselveiligheid? Ben je benieuwd wanneer je in aanmerking komt voor voedselhulp?

Iedereen is van harte welkom op de Papendrechtse voedselbanklocatie aan de Coornhertstraat nr. 4. (Dat is achter garage van Wijngaarden en naast fietsenwinkel Korteland) op woensdag 17 oktober tussen 11 en 15.00 uur. Kom gezellig langs, eten meenemen mag maar is niet verplicht.

Tevens staat de Papendrechtse voedselbank op zaterdag bij de Jumbo op de Meent om eten in te zamelen, tussen 10 en 17 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.