Papendrecht geeft zege ver in blessuretijd uit handen

10 februari 2020 door Hennie van der Zouw
Papendrecht geeft zege ver in blessuretijd uit handen

PAPENDRECHT - In een duel, dat het aanschouwen zeker waard was, hebben Papendrecht en Nivo Sparta, zoals wel vaker de afgelopen jaren, de punten gedeeld. Na een bizarre slotfase eindigde de voetbalmatch op het Slobbengors in 2-2.

De wedstrijd kwam rond de 15e minuut pas echt op gang. De eerste mogelijkheid was voor Nivo Sparta, toen de gasten mochten aanleggen voor een vrije bal op de rand van het strafschopgebied. De bal werd door Mohammed Nikbakht naast getrapt. Niet veel later was het Nivo Sparta-spits Christiaan Perrier, die een geweldige kans kreeg. Hij kon na een voorzet geheel vrijstaand koppen. De bal ging richting de kruising, maar werd met een fabelachtige reflex van Papendrecht-doelman Roy Rijntjes tot corner verwerkt. Papendrecht, dat nog geen echte kansen gekregen had, nam in het tweede kwart het initiatief over van Nivo Sparta, dat in die fase veel balverlies leed.

In minuut 28 kwamen de rood-zwarten op voorsprong. Justin Beemsterboer rommelde zich door de defensie van Nivo Sparta, waarna hij tussen twee verdedigers vanaf de rand van de zestien scoorde. Nog geen minuut later leek Jay Luciano op weg naar de 2-0. Een verkeerde terugspeelbal van aanvoerder Frenkie Schaap zette de aanvaller alleen voor Rob Goesten. In het een-op-eenduel kwam de Nivo Sparta-goalie als winnaar uit de bus. De volgende kans was opnieuw voor Papendrecht. Justin Beemsterboer gaf vanaf de achterlijn een strakke voorzet. Voor de goal kwam Koen Lighaam net te kort om af te ronden. Uit het niets viel de gelijkmaker. Een aanval over de rechterkant belandde bij Bart Goesten, die alleen voor Roy Rijntjes geen fout maakte. Scheidsrechter Stijn Berben ging nog naar de Papendrecht-grensrechter, die vlagde voor de in buitenspelpositie staande Perrier, maar de leidsman was niet gevoelig voor de argumenten: 1-1.

Na de rust was net als tijdens het eerste bedrijf in het eerste kwartier niet veel te beleven. De eerste kans was voor Nivo Sparta. In de 63e minuut kon Christiaan Perrier weer vrij inkoppen, maar zijn kopbal ging naast. Papendrecht liet zich ook zien, maar lange tijd waren geen echt grote kansen te noteren. In de 68e minuut behoedde Roy Rijntjes zijn ploeg met weer met een geweldige reflex voor een achterstand. De inzet van een Papendrechter, die de bal na een voorzet verkeerd raakte, werd uit de kruising getikt. Aan de andere kant kon Jay Luciano na een snelle counter alleen richting het Nivo Sparta-doel. Zijn schot verdween naast het doel.

In de 87e minuut leek Papendrecht de volle winst te pakken, toen Nick Kamerling uit een corner met een kiezelharde kopbal de 2-1 maakte. Nivo Sparta ging alles of niets spelen en zette Papendrecht onder druk door lange ballen in het zestienmetergebied te pompen. In de 96e minuut, overigens onbegrijpelijk waar scheidrechter Berben deze tijd vandaan haalde, viel alsnog de gelijkmaker. Na een lange aanval werd de bal van de zijkant ingebracht en in een mêlee van spelers werd de bal binnengeknald. Er was weer een vlagsignaal van de Papendrechtse assistent-scheidsrechter, maar scheidsrechter Berben nam niet de moeite om in gesprek te gaan. In alle commotie kregen diverse spelers van Papendrecht geel voor protesteren. Gezien het spelbeeld geen onterechte uitslag, maar het voelt als een verlies voor Papendrecht.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Van Ek, Leenheer, Tomas de Brito (Molenaar), Van der Net, Lighaam, Beemsterboer (Dupuis), Luciano.

Onderschrift foto: Aanvoerder Nick Kamerling viert de 2-1 met Justin Beemsterboer (links) en Sven van der Net (rechts).

Tekst geschreven door Edwin Schreurs. De bijbehorende foto is van Guillaume Kortekaas.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.