Papendrechtse Ruiterclub dicht door droesbacterie

08 februari 2020
Papendrechtse Ruiterclub dicht door droesbacterie

PAPENDRECHT - Op de Papendrechtse Ruiterclub aan de Amberdreef is bij een van de paarden de droesbacterie geconstateerd. Deze bacterie kan dodelijk zijn en is zeer besmettelijk. Om deze reden is het paard in quarantaine geplaatst met strikte hygiënische maatregelen, zoals aparte verzorgers en stalbenodigdheden die niet bij de andere paarden komen.

Volgens de regels moet in dat geval de gehele manege worden afgesloten om verdere besmetting te voorkomen. De manege zal ongeveer zes weken dicht zijn. Er mogen geen dieren van het terrein af en ook mogen er geen dieren worden bijgeplaatst.

Over de ziekte Droes
Droes is een nare, besmettelijke paardenziekte. Het begint meestal met verkoudheidsverschijnselen. Kenmerkend zijn de grote ontstekingen die ontstaan rond de keel. Deze barsten na enige tijd open, waarna er pus uit komt. Jonge, maar ook oudere paarden met minder weerstand kunnen overlijden als gevolg van droes.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.