Excelsior Papendrecht pakt muzikaal uit voor een uitverkochte Willem

13 januari 2020
Excelsior Papendrecht pakt muzikaal uit voor een uitverkochte Willem

PAPENDRECHT - In een al weken van te voren uitverkochte theater de Willem, dus ruim 530 mensen in de zaal, gaf Excelsior Papendrecht met haar orkest de aftrap van het jaar 2020 op muzikaal gebied. Het traditionele nieuwjaarsconcert.

Een aftrap die in het teken stond van 100 jaar Excelsior Papendrecht. Op 20 juni 2020 bestaat Excelsior 100 jaar.

Met een speciaal stuk als hommage aan Papendrecht, genaamd "Dijkwerken" met daarbij oud beeldmateriaal werd door het orkest en vereniging een hommage gemaakt aan Papendrecht.

Dit stuk stond in het teken van de dramatische dijkdoorbraak tijdens de Watersnood 1953.
Een schitterend muziekstuk dat Excelsior dit jaar ongetwijfeld nog meerdere keren ten gehore zal brengen.

Als gast was aanwezig Marco Bakker, 81 jaar jong, met nog een geweldige stem, en als verrassing ook Eline Welle, de dochter van dirigent Ruud Welle, zangeres en die een duet zong met Marco Bakker.
Ook waren er twee voor Nederland toptrombonisten aanwezig, namelijk Rommert Groenhof en Marijn Migchielsen.

100 jaar Excelsior dus er was een terugblik in de tijd met muziek uit die tijd. Er werd getoast op het nieuwe jaar en burgemeester Aart -Jan Moerkerke ontving uit handen van voorzitter Wijnand Buursema het door vrijwilliger Rein Punselie uit Papendrecht samengestelde jubileumboek als 1e exemplaar.

De burgemeester van Papendrecht legde in zijn speech daarop haarfijn vast wat het geheim is van Excelsior om steeds maar weer dergelijke concerten voor een volle zaal neer te zetten. Samen met plezier heerlijk muziek maken en daarbij trachten samen steeds tot een hoger niveau te komen. met als grondslag daarbij een geweldige jeugdopleiding.En dat plezier spatte er vanaf. het orkest leek onvermoeid. "Of het orkest niet even rust moest hebben", vroeg Marco Bakker aan dirigent Ruud Welle. maar die wuifde dat gewoon weg. Dit orkest met deze dirigent is een echte eenheid waar Papendrecht hopelijk nog heel veel plezier kan hebben.

Concertmeester Alex Romijn heeft samen met zijn concertcommissie een geweldige productie neergezet, waarbij als slot het vuurwerk er letterlijk vanaf spatte.

Iedere aanwezige heeft verder als aandenken van dit bijzondere concert een herinnering meegekregen wat ook bij volgende concerten weer gebruikt kan worden:  een lampje aan een sleutelhanger met daarop 100 jaar Excelsior.

Op 28 en 29 maart 2020 is het orkest  te gast in Blomberg in het kader van de jumelage met deze gemeente in Duitsland. Ook het college van B&W zal daar dan bij aanwezig zijn bij dit bezoek aan deze zustergemeente.

Het eerstvolgende concert is op 5 mei 2020, het bevrijdingsconcert "75 jaar bevrijding". Speciale gast die avond is René van Kooten, musicalster.

Maar ook de jeugd is te zien in de WIllem. Dit aankomend talent laat op 6 juni 2020 zien wat zij kunnen. Het thema is eveneens "100 jaar" Jeugd Excelsior. Ook die kaarten zijn reeds te boeken bij het theater.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.