Volle winst voor Drechtstreek tegen Altena

03 februari 2020 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - In de returnwedstrijd tegen Altena wist Drechtstreek deze keer een 1-0 overwinning te behalen. In september won Altena nog met 1-0. Op een lastig veld bleef de Oostpolderploeg goed overeind tegen het ruim hoger geplaatste Altena en het pakte de volle buit.

Vanaf de start hielden de twee ploegen elkaar prima in evenwicht. Drechtstreek toont de laatste weken stabieler en het straalt meer en meer vertrouwen uit. Tijdens het eerste deel van de wedstrijd was er een licht veldoverwicht voor Altena maar Drechtstreek kwam niet echt in de problemen. Toch scoorde Kenneth Hoeke namens Altena na ongeveer twintig minuten maar dat doelpunt werd - onder protest - afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel van een Altena speler die het zicht van doelman Joris Moesman belemmerde. Daarna ontstonden nauwelijks echte kansen voor beide ploegen ook al moesten beide keepers zich enkele malen ver strekken om doelpogingen te keren. Zo werd de rust bereikt met een 0-0 tussenstand.

De tweede helft gaf grotendeels een zelfde beeld. Drechtstreek kwam nauwelijks in de problemen en wist zelfs in de 69ste minuut via Thijs den Dunnen te scoren. Diezelfde Den Dunnen, die steeds beter en effectiever lijkt te gaan spelen, was enkele minuten later nog heel dicht bij zijn tweede treffer van de middag maar Altena doelman Bas Visser wist  die inzet nog net te keren. Ondanks pogingen van Altena om de score nog gelijk te trekken slaagde Drechtstreek er daarna in om de voorsprong te behouden en zo eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor de ploeg van Bart Toom. Na afloop kreeg Altena-trainer Johan van der Werff nog rood van scheidsrechter Niels Felix wegens commentaar op de leiding.

Achteraf kon coach Bart Toom alleen maar tevreden terug kijken op een goede wedstrijd van zijn team: “Wat een heerlijke wedstrijd was dit weer, ons elftal is prima in balans en lijkt elke week beter te gaan spelen”. Komende zaterdag speelt Drechtstreek de uitwedstrijd in en tegen Heukelum dat precies evenveel wedstrijdpunten heeft als Drechtstreek en dat zijn vorm ook elke week ziet groeien. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.

Tekst en foto: Edwin Schreurs.