24-uurs marathon op winkelcentrum Westpolder levert bijna 2000 euro op

03 februari 2020
24-uurs marathon op winkelcentrum Westpolder levert bijna 2000 euro op

PAPENDRECHT - Na wekenlange voorbereiding was het afgelopen vrijdag eindelijk zover. De start van de 24uurs marathon ten behoeve van de Roparun op winkelcentrum Westpolder.

Hieronder een terugblik van de deelnemers:

"We waren al vroeg uit de veren om het podium te bouwen, de loopbanden en hometrainers op te halen die werden gesponsord door sportcentum Physique, de gesponsorde prijzen uit te stallen en de gehele locatie aan te kleden tot een gezellig geheel. Gedurende de dag sloten steeds meer teamleden aan om mee te doen aan marathon. Voor de start maakte iedereen nog even zijn bedje gereed en zorgde ervoor dat alle bidons gevuld waren en de tussendoortjes klaarlagen om het maar liefst 24 uur vol te houden.

Om 15:00 uur was de start. Non stop waren er 2 teamleden aan het fietsen en 1 teamlid aan het lopen. De fietsers wisselde om de 60 minuten en de lopers wisselde om de 15 minuten. De sfeer zat er vanaf de eerste minuut al goed in. Gezellig winkelend publiek die ons kwamen aanmoedigen en lootjes kochten voor de loterij ten behoeve van het goede doel de Roparun. De Roparun is een organisatie die zich samen met ruim 300 Roparunteams inzetten om kankerpatiënten te ondersteunen. Voor de loterij waren 191 “kleine” prijzen en 25 hoofdprijzen beschikbaar gesteld door diverse ondernemers van maar ook buit het winkelcentrum Westpolder.

Voor de kinderen hadden wij een kleurwedstrijd georganiseerd. De mooiste creaties van de speciaal ontworpen kleurplaat hebben wij voorbij zien komen. Van alle ingeleverde kleurplaten trekken wij aankomende week 2 winnaars. Deze winnaars maken wij bekend op onze social media (facebook Together For You / @RoparunteamT4U).

Bakkerij Adriaan Vlot had in samenwerking met leverancier van bakproducten Sonneveld een heerlijk Roparunbrood gebakken. Deze broden hebben wij het hele weekend verkocht voor het goede doel. Kraaijeveld’s Kaashuijs verkocht de overheerlijke notenmix Westpolder waarvan er bij verkoop van een zakje €1,- direct naar het goede doel ging. Meerdere winkeliers van het winkelcentrum hadden een donatiepot op de toonbank.

Op vrijdag 18:00 uur werd er een heerlijke maaltijd verzorgd door B’s Soulfood. Deze maaltijden gaf ons de energie om de nacht goed door te komen.

De nacht op het winkelcentrum was een leuke ervaring. We hebben weinig tot niet geslapen, we ondersteunden elkaar, moedigde de loper en fietsers aan en we hadden leuke gesprekken met elkaar. Door af en toe de muziek wat harder te zetten werd de polonaise gestart, hierdoor werd vermoeidheid vergeten en werd het een groot feest.

Zaterdagochtend hebben wij actief de loten verkocht en hebben veel leuke en mooie gesprekken met de bezoekers gehad. Ondertussen bleef er geld in onze donatiebox gedaan worden.

Om 14:00 uur presenteerde Ed van den Hoek de verloting. De verloting startte met de overgebleven “kleine” prijzen waarna de diverse hoofdprijzen verloot werden. De hoofdprijs was een tablet die beschikbaar was gesteld door winkeliersvereniging Westpolder. Met ruim 80 bezoekers was de verloting een groot succes.

Met elkaar hebben wij afgeteld en zat de 24 uur erop. Op een douche moesten wij nog even wachten, want eerst moest alles opgeruimd en weggebracht worden. Bij Edwin van het Kaashuijs werden we uitgenodigd voor een kop koffie, zodat we met elkaar nog even na konden kletsen en tijd en ruimte hadden om alle bijdragen op te tellen.

Met heel veel trots kunnen wij vertellen dat wij € 1.961,25 hebben opgehaald! Wat ons betreft een zeer geslaagd evenement die voor herhaling vatbaar is.

Op 30 mei start de Roparun in Bremen en zullen wij op 1 juni finishen in Rotterdam. De totale lengte van de Roparun is 556 kilometer.

Nogmaals willen wij alle sponsoren en donateurs bedanken die het evenement een groot succes hebben gemaakt".

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.