Burgemeester viert nieuw politiebureau met lekkere taart

19 oktober 2018
Burgemeester viert nieuw politiebureau met lekkere taart

PAPENDRECHT - Vrijdag 19 oktober bezorgde Burgemeester Aart-Jan Moerkerke een grote taart bij de politie in Papendrecht. De aanleiding is het besluit van de gemeenteraad op 18 oktober om de vestiging mogelijk te maken van een nieuw politiebureau aan de Burgemeester Keijzerweg (op het voormalige terrein van het waterschap ter hoogte van het Noordhoekse Wiel).

Al eerder had de politie besloten dat deze locatie de voorkeur genoot voor het nieuwe politiebureau voor het team Drechtsteden-Buiten. Dit bureau is de thuisbasis voor het team dat vijf gemeenten van de Drechtsteden als werkgebied heeft.

Burgemeester Aart-Jan Moerkerke mocht de politie feliciteren met het besluit van de gemeenteraad. Hij is blij met de komst van het nieuwe politiebureau: 'Voor Papendrecht en voor onze regio is het nieuwe bureau een aanwinst. Het zorgt dat de politie goed zichtbaar is en blijft in onze gemeente.' Ook de teamchef Kini Homan reageert verheugd op het besluit van de raad: 'Het huidige bureau is inmiddels gedateerd en wordt veel te krap voor ons basisteam, wij kijken dus erg uit naar de nieuwbouw. Het nieuwe bureau komt op een mooie plek aan de westelijke ingang van Papendrecht: goed zichtbaar en goed bereikbaar."

De politie in Papendrecht deelt nu nog het inmiddels verouderde gebouw van de voormalige gemeentepolitie met de brandweer. De gemeente koopt het terrein aan, om het vervolgens aan de politie door te verkopen. Daarnaast zorgt de gemeente voor de ontsluiting van het terrein van het nieuwe politiebureau en een nieuwe groenstrook langs de weg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.