De schade aan gemeente-eigendommen tijdens afgelopen jaarwisseling verdubbeld naar 6.200 Euro

25 januari 2019
De schade aan gemeente-eigendommen tijdens afgelopen jaarwisseling verdubbeld naar 6.200 Euro

PAPENDRECHT - De Gemeente Papendrecht heeft een verslag opgesteld over gebeurtenissen tijdens de afgelopen Jaarwisseling.

Deze jaarwisseling van 2018-2019 is in Papendrecht volgens de Gemeente zonder grote incidenten verlopen, maar de schade aan gemeente-eigendommen is wel veel hoger dan vorig jaar: 6.200 euro en tijdens de jaarwisseling van 2017-2018: 3.725 euro.

Schade
De schade bestond ook dit jaar uit vernield straatmeubilair (verkeersborden en prullenbakken). De stijging van het schadebedrag komt doordat 4 prullenbakken geheel vervangen moeten worden. Dit is al een kostenpost van €3.800.

Georganiseerde feesten
Op oudejaarsdag is een voetbaltoernooi in het Sportcentrum georganiseerd door QSM samen met de gemeente. Ruim 70 jongeren van 11 jaar tot 21 jaar hebben tussen 10 uur en 16 uur tegen en met elkaar gevoetbald. Het jongerenfeest op Nieuwjaarsdag 1 januari bij TOP is zonder incidenten verlopen. Het feest is door 700 jongeren bezocht.

Hulpdiensten
De hulpdiensten rukten gedurende de jaarwisseling vele malen uit, ook dit jaar weer. Veelal ging het dan om containerbrandjes en overlast. Op zaterdag 29 december heeft brand gewoed bij basisschool de Knotwilg. Deze brand kon snel worden geblust en naar de oorzaak wordt nog onderzoek gedaan.

Vuurwerk-overlast
Overlast van vuurwerk kon tot deze jaarwisseling gemeld worden via een landelijke site. Omdat deze site niet meer bestaat zijn alleen de meldingen gedaan bij de gemeente en politie geïnventariseerd. Bij de melddesk van de gemeente zijn 2 meldingen binnengekomen van overlast van vuurwerk; de politie heeft 4 meldingen geregistreerd.
 
Samenvattend kijkt de gemeente Papendrecht terug op een goede jaarwisseling die, afwijkend van het regionale beeld, rustig is verlopen, zonder grote incidenten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.